Vepřový guláš s povidly

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

800 g vepřové plece
3 velké cibule
4-5 stroužků česneku
plná lžíce sádla
plná lžíce povidel - cca 100 g
2 lžíce sladké papriky
střídka ze dvou krajíčků staršího chleba
1000-1200 ml vývaru z kostí
kmín
sůl
pepř
kajenský pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, maso na větší kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme česnek, zamícháme a přihodíme maso. Po chvilce orestování přisypeme papriku, kmín, sůl a pepř. Povidla, pokud jsou tuhá, zředíme trochou vývaru a přidáme k masu.

  2. Nadrobíme chleba a zalijeme částí vývaru tak, aby byl zároveň s masem. Zbytek necháme na případné ředění. Vaříme mírným varem do měkka. Hlídáme a občas promícháme. Hotový guláš dochutíme kajenským pepřem, případně solí. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový guláš s povidly

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    casino: Tak jsem povidla převážila a bylo to zhruba 100 g. Za mně dostačující množství do tohoto guláše na chuť i barvu. Dopíšu to do receptu..:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "Vepřový guláš s povidly"
    Zrovínka obědvám vařenou kravku, kupovaný knedlík a včéééra na cibulce:yes: vařenou povidlovku (asi 200g povidel na dvě porce) :-)
    Předpokládám, že "plná lžíce povidel" na uvedené množství surovin je zmíněna především kvůli použití onoho slůvka v názvu... ;-)
    Ááá nééébo, že by k vůli barvě, jinak běžného, gulášku? :-8

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo