Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 829 kJ / 7 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,27 g |
Tuky | 449,05 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 680 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 764,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do druhé dáme moučkový cukr, povolené máslo, rum a ušleháme do pěny. Přidáme 1/3 sněhu z bílků a rozšleháme.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme namleté ořechy. Nakonec do těsta zlehka vmícháme zbylý sníh. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut dozlatova. Krok 2: Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout. Krok 3: Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě (musíme nejméně dvakrát zamíchat), nebo ve vodní lázni na kamnech. Zamícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se dobře roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme namleté ořechy. Nakonec do těsta zlehka vmícháme zbylý sníh. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut dozlatova. Krok 2: Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout. Krok 3: Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě (musíme nejméně dvakrát zamíchat), nebo ve vodní lázni na kamnech. Zamícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se dobře roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.
Zveřejněno 3. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beatiny ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqV7
Moje poznámka
Beatiny ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqV7
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 8 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 9 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 3 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 3 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 3 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 6 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 7 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 8 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 8 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 9 hodinami
Tématické fráze:
nadýchané ořechové řezy,
kakaove rezy s cokoladou a sekanymi orechy,
řezy se sekanými ořechy,
řezy s sekanými ořechy,
ořechové řezy recept,
ořechové řezy bez mouky na oplatky,
ořechové řezy,
šlehačkové řezy z kousku rakviček,
moučník z vlažských ořechů
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rum,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
tuk,
šlehačka
Komentáře (10)
V kazdem pripade moucnik
Prosím, zase mám dotaz (pečenie múčnikov nie je mojou doménou), aký tuk používaš na polevu - stužený pokrmový? Neláme sa poleva pri krájaní? Akým štýlom to krájaš, že máš tie rezy také krásne?