Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 829 kJ / 7 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,27 g |
Tuky | 449,05 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 680 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 764,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do druhé dáme moučkový cukr, povolené máslo, rum a ušleháme do pěny. Přidáme 1/3 sněhu z bílků a rozšleháme.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme namleté ořechy. Nakonec do těsta zlehka vmícháme zbylý sníh. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut dozlatova. Krok 2: Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout. Krok 3: Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě (musíme nejméně dvakrát zamíchat), nebo ve vodní lázni na kamnech. Zamícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se dobře roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme namleté ořechy. Nakonec do těsta zlehka vmícháme zbylý sníh. Rovnoměrně rozetřeme do formy a pečeme 30-35 minut dozlatova. Krok 2: Krém připravíme tak, že ušleháme moučkový cukr se žloutky do nadýchané pěny a ihned ho nalijeme na horké těsto, které vyndáme z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme do druhého dne zaschnout. Krok 3: Druhý den dáme do misky na kousky nakrájený tuk, kousky čokolády a na 200 W na 3 minuty zahřejeme v mikrovlnné troubě (musíme nejméně dvakrát zamíchat), nebo ve vodní lázni na kamnech. Zamícháme do řidší kašičky, přidáme 2 lžíce šlehačky, opět rozmícháme dohladka a nalijeme na řezy. Poleva musí být řidší, aby se dobře roztekla. Můžeme posypat sekanými ořechy nebo po nakrájení jednotlivých kousků nastříkat šlehačku, podobně jako zdobíme rakvičky.
Zveřejněno 3. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beatiny ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqV7
Moje poznámka
Beatiny ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqV7
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 19 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
radekfiala před 16 minutami
Mřížkový jablkový koláč
Evculina84 před 45 minutami
Jablečný koláč s tvarohem
Evculina84 před 46 minutami
Rychlá domácí pizza
anastaziesilna před 57 minutami
Pečený bůček
BANIK9 před 1 hodinou
Karbanátky s medvědím česnekem
Jaruskaa před 2 hodinami
Žampiónová polévka
Michal1968 před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 4 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
TerezaZinkeova před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
nadýchané ořechové řezy,
kakaove rezy s cokoladou a sekanymi orechy,
řezy se sekanými ořechy,
řezy s sekanými ořechy,
ořechové řezy recept,
ořechové řezy bez mouky na oplatky,
ořechové řezy,
šlehačkové řezy z kousku rakviček,
moučník z vlažských ořechů
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rum,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
tuk,
šlehačka
Komentáře (9)
V kazdem pripade moucnik
Prosím, zase mám dotaz (pečenie múčnikov nie je mojou doménou), aký tuk používaš na polevu - stužený pokrmový? Neláme sa poleva pri krájaní? Akým štýlom to krájaš, že máš tie rezy také krásne?