Zapékaný květák s krůtím masem a bramborami

tejaja Kuchařka: tejaja

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 menší květák
4 brambory
300 g krůtího masa
2 jarní cibulky
1,5 dl mléka
4 vejce
4 stroužky česneku
1 cibule
olej
pepř
sůl
150 g tvrdého sýru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme 10 minút. Potom scedíme a popučíme.

  2. Zemiaky makrájame na malé kocôčky, rovnako aj mäso.

  3. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mäso a zemiaky a orestujeme. Podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté podusíme do polomäkka.

  4. Zmiešame karfiol so zemiakmi a mäsom, pridáme narezanú cibuľku, osolíme, okoreníme.

  5. Vajcia rozšľahámne v mlieku s prelisovaným cesnakom. Vlejeme k zmesi a premiešame.

  6. Celú zmes dáme do vymasteného pekáčika. Pečieme v rúre pri 170°C domäkka.
    Tesne pred dopečením posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a zapečieme dozlata.

Poznámka

Namiesto morčacieho mäsa sa dá použiť aj kuracie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapékaný květák s krůtím masem a bramborami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo