Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 557 kJ / 3 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 239,68 g |
Tuky | 161,28 g |
Vláknina | 36,20 g |
Cholesterol | 776 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 53,27 g |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 130 °C. Krok 3: Do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené a vařte zhruba 3 minuty. Seškrábněte výpečky, přiklopte a vložte do předehřáté trouby. Pečte zhruba 3 hodiny doměkka. Krok 4: Mezitím připravte pyré. Batáty omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, zhruba 15 minut. Slijte a hrncem zatřeste, aby se vypařila zbylá voda. V rendlíku rozehřejte máslo. Vlijte ho k batátům, osolte a rozmixujte na hladké pyré. Podle potřeby ho můžete zjemnit ohřátou smetanou. Krok 5: Měkká líčka vyjměte a uložte na talíři do vyhřáté (vypnuté trouby). Omáčku přeceďte do hrnce a zahřívejte ji k varu. Svařte na požadovanou hustotu, případně ji zřeďte vývarem a vmíchejte do ní kostičky másla.
Na talíř naservírujte pyré, kolem umístěte líčka a přelijte omáčkou. Posypte nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 9. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GoB
Moje poznámka
Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GoB
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 40 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 2 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
bataty pyre,
batátové pyré,
hovezi líčka recept,
recepty s batáty pyré,
líčka v batáty,
batáty recept pyre,
pyré z batátů,
hovězí na houbách pyré,
batáty pyré recepty
Suroviny:
líčka hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
protlak rajčatový,
víno červené suché,
vývar masový,
olej,
máslo,
pepř,
batáty,
máslo,
smetana ke šlehání
Komentáře (3)