Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky
Masarykovo cukroví se připravuje z křehkého těsta s lískovými ořechy. Přes svou jednoduchost patří mezi ty druhy, které mizí z talířů jako první. Nemusíte ho péct jen na Vánoce, během roku se hodí jako klasické čajové sušenky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 618 kJ / 4 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,65 g |
| Tuky | 295,50 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 317,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5A1
Moje poznámka
Masarykovo cukroví - lískooříškové knoflíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5A1
Nejnovější recepty
Kroupy se zelím, rajčaty a olivami po italsku
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 12 hodinami
Langoše bez kynutí
Přidáno před 14 hodinami
Králičí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeská křenová polévka
mira68 před 56 minutami
Utopenci
magdalenka před 1 hodinou
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 1 hodinou
Guláš - pravý hospodský
magdalenka před 1 hodinou
Kachní prsíčka na pomerančích
[email protected] před 1 hodinou
Bábovka...
O.michalek93 před 1 hodinou
Dršťková polévka I
magdalenka před 1 hodinou
Makový závin
magdalenka před 1 hodinou
Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Monyk před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
KetyHu před 3 hodinami
Tématické fráze:
masarykovo cukroví,
masarykovy suchárky,
masarykovo cukroví videorecept,
cukroví masarykova kolečka,
masarykova cukroví,
masarykovy cukrovi,
masarykovo cukroví recept,
cukroví masarykovy suchárky,
.masarykova cukroví,
jak dlouho pect masarykovo cukrovi,
bezlepkové masarykovo cukroví,
videoracept masarykovo cukroví,
originál masarykovo cukroví,
pečení masarykova kolečka s ořechy,
masarykova kolecka kdy pect,
pravé masarykovo cukroví videorecept,
pravé masarykovo cukroví,
kakaové suchárky,
masarykovo cukroví tmavé,
kdy péct masarykovo cukroví
Suroviny:
ořechy lískové,
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
ořechy lískové
Komentáře (6)
Dotaz na lískové oříšky - já je vždycky nechám rozvonět v troubě a pak jen mezi dlaněmi je zbavím části slupek, mají pak mleté výraznější chuť. Jak tady? Udělat to stejně a pak je naložit do vody?
A ještě - tipuji, že potřebují opravdu odležet - první adventní neděle je ten správný čas na pečení???
Dyť je to brnkačka...
Vemete kus lineckého (třeba i kakaového) těsta, zapravte do něj změkčené lískáče (ani není potřeba přidávat strouhané oříšky) a pak už podle rcp
Výsledek by mne zajímal - já jsem totiž přesvědčena o tom, že to nebude stejné. Pokud 1/6 mouky nahradím oříšky a neuberu máslo, tak to prostě stejné být nemůže....A na tento recept je to určitě výhoda...trochu víc tuku...