

Chilli kuře na ananasu
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí řízky
- 1 plechovka ananasu
- 2 PL oleje
- 1/4 ČL chilli
- pepř
- sůl
- 1 kostka kuřecího bujonu
- 12% smetana
- 1,5 PL hladké mouky
Postup přípravy receptu
Do tlakového hrnce nalijeme olej a necháme rozehřát. Na oleji osmahneme na kousíčky nakrájené kuřecí řízky, osolíme, opepříme a okořeníme chilli kořením.
Přidáme ananas překrájený na menší kousky i se šťávou, kuřecí bujon rozdrobený na kousíčky a dusíme. Já dělám v el. tlakovém hrnci a dávám na program CHICKEN DUCK MEAT. V klasickém bych dala asi 25-30 minut, ale zkušené kuchařinky budou určitě vědět.
Po změknutí masa vypneme. Ve smetaně rozmícháme mouku a zahustíme šťávu. Necháme za stálého míchání asi 2 minuty provařit a podáváme s rýži.
Poznámka od kuchařky
Určitě se toto dá uvařit i na pánvi, ale musíte si hlídat tekutinu aby byla nějaká omáčka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chilli kuře na ananasu
-
Výborný recept, mohu doporučit, já jsem to dělala v klasické velké pánvi a zahušťovala hotovou jíškou, a taky se to povedlo, super!
-
S ananasem jsem už maso jedla a toto vypadá také chutně. Jen nedělám nic v tlakovém hrnci, protože ho jednak nemám a maso nejraději dusím pod pokličkou..ale moji známí si ho chválí, tak asi je to i v něm dobré
Ale za představu chuti masa s ananasem dávám bodík