Kuře na medu a chilli

Suroviny

3 stroužky česneku
1 lžička chilli pasty
2 dl kuřecího bujónu nebo vývaru
2 lžíce medu
3 lžíce octa
čtvrt hrnku cukru
čtvrt hrnku sojové omáčky
kukuřičný škrob na zahuštění
asi 500 g kuřecího masa

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme maso. Záleží na každém, jaké maso si zvolí. Můžou být křidýlka, stehýnka, ale já zvolila kuřecí prsa.

  2. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Plech vyložíme pečícím papírem. Maso obalíme ve strouhance a upečeme. Pečeme asi 20 minut na 200°C.

  3. V kastrůlku mezitím rozpálíme pár lžic oleje a přidáme na jemno nakrájený česnek. Přidáme chilli pastu a krátce restujeme.

  4. Zalijeme vývarem, přidáme med, cukr, ocet a sojovku a provaříme. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Provaříme a zalijeme omáčkou maso.

  5. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Kuře na medu a chilli

Tématické fráze: kuře na medu a chilli kuře na medu kuře s medem a chilli kure na chilli a medu kuře na medu s chilli kuře na čili a medu kuřecí maso na medu kure na medu s chili med a chilli kuřecí prsa prsicka na medu a čili kure chili z medem kureci maso na chilli a medu kuře na medu a čili maso chilli a med kuře med a chilli kuře chilli med kuře s chili kuře na chili a medu kuře na medu a kuře na medu s chilli omáčkou