Zelňáky
Placky z kysaného zelí s uzeninou, pocházející z jižních Čech, to jsou zelňáky. Můžete je konzumovat buď teplé, nebo studené, jako svačinu. Společně s dobře vychlazeným pivem, budou ideální jako občerstvení k fotbalovému, či hokejovému zápasu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 615 kJ / 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,36 g |
Tuky | 56,12 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 5,84 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K zelňákům doporučuji pivo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2013 11:45
Právě jsem je dodělala a jsou skutečně moc dobré
29. 4. 2013 18:31
Jednoduche,rychle a hlavne vyborne
1. 9. 2012 11:12
Blansch: ... ale v tomto receptu brambory nejsou ... tyto placky jsou ze zelí
31. 8. 2012 17:41
Zdravím, také dělám už léta a vždy osvědčeno. Dávám 500g hr.mouky na 1kg vařených brambor a přidávám jeden tvaroh ve vaničce a cibuli na kostičky. Je to taková dobrota, že sníme všechny placky ve dvou na posezení
28. 12. 2010 16:47
Výborný, rychlý, jednoduchý recept. Rozhodně bodík!
30. 9. 2010 11:16
Mám vyzkoušené a jsou výborné! Přitom je to tak jednoduchý recept.
Díky za něj a posílám bodík.
Díky za něj a posílám bodík.
15. 9. 2010 22:08
Je fakt, že u nás na Zlínsku se nedělávají...dnes jsem je udělala poprvé a budeme je dělat fakt častoNabídla jsem i tchyni ( také nevěděla, co to zelňáky jsou) a i jí moc chutnalo! Posíláme bodík!
5. 8. 2010 22:55
Díky za chválu. Jsem ráda, že chutnalo a že bude chutnat.
2. 8. 2010 12:36
Tož ty musiju byt fajne Určitě si zrobim, děvucho +8
29. 7. 2010 14:43
mňam
29. 7. 2010 14:42
Dnes jsem dělala, jen dovitř jsem dala celý plátek uzené krkovičky. Moc dobré
11. 11. 2009 23:33
13. 7. 2009 08:10
Papričko, vypadá to úžasně. Rádi chodíme s manželem na pivko a posedět s přáteli, tak určitě udělám. Zajímavá je i varianta od Jendy, jen už mi to trošku víc připomíná bramborák. Bibinko a ty se nám také pochlub, jak děláš ty?
A bodík letííííí
A bodík letííííí
12. 7. 2009 20:22
Není to tak dlouho, co tady zelové placičky byly. http://www.toprecepty.cz/recept/5296-zelove-placic...
12. 7. 2009 19:43
Také jsem už zelňáky dělala, ale z jiného těsta, pekla jsem je v troubě, ale tyto vypadají ještě lepší Musím je brzy udělat Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 55 sekundami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 52 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zelňáky recept na pravé zelňáky zelnaky recept zelove placky zelňáky z kysaného zelí recept na zelnaky výborné zelňáky top recepty zelnáky recept zelňáky zelnak recepty.cz zelnáky recepty zelňáky zelňák recept zelňáky z vařeného zelí recepty na zelnáky zelové karbenátky zelňáky z tvarohu kynuté zelňáky zelňáky recepty zelňáky v troubě
Suroviny: zelí kysané, uzenina, vejce, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, olej
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
16 názorů