Zelňáky
Placky z kysaného zelí s uzeninou, pocházející z jižních Čech, to jsou zelňáky. Můžete je konzumovat buď teplé nebo studené jako svačinu. Společně s dobře vychlazeným pivem budou ideální jako občerstvení k fotbalovému či hokejovému zápasu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 615 kJ / 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,36 g |
Tuky | 56,12 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 5,84 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí vyždímáme a nálev dáme do mísy, kde budeme připravovat těsto. Zelí pokrájíme a přidáme do mísy.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, vejce, mouku, kmín a sůl (pokud je zelí dost slané, nesolíme).
Krok 3: Vše smícháme tak, aby vzniklo těsto o konzistenci bramborákového těsta.
Krok 4: Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
Moje poznámka
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 14 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
zelňáky,
recept na pravé zelňáky,
zelnaky recept,
zelove placky,
zelňáky z kysaného zelí,
recept na zelnaky,
výborné zelňáky,
top recepty zelnáky,
recept zelňáky,
zelnak,
recepty.cz zelnáky,
recepty zelňáky,
zelňák recept,
zelňáky z vařeného zelí,
recepty na zelnáky,
zelové karbenátky,
zelňáky z tvarohu,
kynuté zelňáky,
zelňáky recepty,
zelňáky v troubě
Suroviny:
zelí kysané,
uzenina,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
kmín celý,
olej
Komentáře (16)
Díky za něj a posílám bodík.
A bodík letííííí