

Stehna a srdíčka z jednoho pekáčku
Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Drůbeží maso 0 názorů
Suroviny
- 300 g krůtích srdíček
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- 300 g hlávkového zelí
- 300 g žampionů
- sůl
- kmín
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Maso očistíme, zbavíme šlach, blanek, tuhých částí a krevních sraženin.
Žampiony a zelí nakrájíme na plátky a část dáme na dno zapékací misky. Na zeleninu položíme maso, posypeme solí, kmínem a mletou paprikou, promícháme a podlijeme vodou. V rozehřáté troubě pečeme za občasného promíchávání asi 30 minut.
Poté přidáme zbytek zeleniny, opět promícháme a vložíme zpět do trouby. Pečeme, dokud není zelenina měkká a maso zlatavé – trvá to ještě asi půl hodiny. Vypneme troubu a necháme dojít. Podáváme nejlépe až druhý den horké a přelité šťávou z masa.
Poznámka
Chuťově naprostá pecka: jak maso, tak zelenina získala dlouhým pomalým pečením delikátní chuť, přičemž srdíčka v kombinaci se zelím a kmínem chutnají – věřte nevěřte – jako kačena se zelím. :D http://tankavari.blogerka.cz/Maso/Stehna-a-srdicka...
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Stehna a srdíčka z jednoho pekáčku
K receptu nejsou žádné komentáře.