Slané pečivo z Majolky®

taddy1 Kuchařka: taddy1

Slané pečivo 7 názorů

Suroviny

250 ml mléka
100 ml majonézy
1-1,5 lžičky soli (jak kdo rád slané)
500 g hladké mouky
½ kostky droždí
1 lžička cukru
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, vytvoříme uzlíky, rohlíky, housky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 - 30 minut.

  3. Po nakynutí pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, mákem nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do zezlátnutí – cca 30 minut.

Poznámka

Já s oblibou splétám houstičky, které na plechu stočím jako rohlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slané pečivo z Majolky®

  • hospodyne hospodyne

    :-KDěkuji za připomenutí receptu.I u nás má svoji historii. Jednou přinesla kolegyně na oslavu maličičké houstičky z majolkového těsta plněné salátem z červeného zelí. Kam se hrabaly chlebíčky , houstičky byly vmžiku pryč. Jenže plést jednohubky bylo hodně náročné a tak jsme to společně vydumaly: uválet tenounké pramínky a zaplést do copu. Ten pak rozkrájet na malé kousky, rohy trochu zastrčit, potřít vajíčkem a péci při 170°C lehce dorůžova, tj asi 8 minut. Upečené jsou velmi rychle.Vychladlé naplnit čímkoliv. Brzy budou Vánoce, Silvestr, tak se náš nápad může leckomu hodit.:-)

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autor receptu)

    SilviaD: Děkuji za přidání fotečky. Pečivo vypadá krásně, různé posypky <3 PARÁDA :-):yes:

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Dovolila som si pridať fotku. S cestíčkom sa veľmi dobre pracuje. Netreba vôbec podsýpať. Je to dobré využitie zbytku majonézy. Čerstvé je chutné a v podstate rýchlo hotové.

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1(autor receptu)

    Děkuji za Vaše komentáře. Kvásek opravdu není třeba dělat, je to na Vašem uvážení. Když budete postupovat podle receptu, výsledek Vás určitě mile překvapí. :-)

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    mimosa: Dovolím si odpovedať. Spravte ako ste zvyknutá. Kľudne urobte kvások a potom ostatné suroviny. Tiež teraz na ne pozerám, že ich skúsim urobiť. Ja to celé dám do pekárničky - trošku si to uľahčím.

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Tady se nedělá nejdřív kvásek?Droždí se zapracovává rovnou ,nebo rozmíchat do mléka?

    Odpovědět

  • Tarrica Tarrica

    Nádhera,takové miloval tatínek,pekly se u nás 4 plechy i víc a já si marně lámala hlavu,na co tehdy maminka potřebovala tolik/tehdy vážené /majonézy. Zkusím ráda a děkuji:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: slane pecivo na silvestra recepty slané pečivo rohlicky z Majolky® rohlíky z Majolky® slané pečivo pizza z Majolky® těsto na pizzu z Majolky® slane rohliky s Majolkou® recept rychlá pizza z Majolky® housticky z Majolky® top recepty recept na rohlíky z Majolky® rohlíky z z Majolky® plnene rohlicky z Majolky® housticky z Majolky® top recept těsto z Majolky® recepty na slane pečivi na silvestra těsto na housky s Majolky® slané pečivo recept recepty z Majolky® pizza recept z Majolky®

Zapomněl/a jsem heslo