Giovanni řezy

aja.g Kuchařka: aja.g

Moučníky , Řezy 3 názory

Suroviny

Těsto:
4 vejce
75 g moučkového cukru
90 g polohrubé mouky
25 g Gustin Dr. Oetker
Vanilkový krém:
1 pudink s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1/4 l mléka
1 žloutek
70 g cukru
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
250 ml smetany na šlehání
1/2 balení želatiny čiré Dr.Oetker
50 ml vody
Jahodová náplň:
400 g jahod
1 balení želatiny čiré Dr.Oetker
150 ml vody
trochu citrónové šťávy
50 g cukru
Na posypání:
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty.

  2. Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28x36 cm) vyložený pečícím papírem a dáme péct: elektrická trouba cca 180°C (předehřát), plynová trouba na stupeň 3 (předehřát). Doba pečení: cca 15-20 minut.

  3. Pudinkový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudinkový prášek se žloutkem a povaříme.

  4. Pudink necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu.

  5. Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout.

  6. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla.

  7. Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar.

  8. Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou).

  9. Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny.

  10. Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.

Poznámka

Opět inspirace od DrOetkra.

Recept je dost náročný, ale moc dobrý.

Je lepší dělat v chlebíčkové formě kvůli udržení tvaru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Giovanni řezy

  • míša míša(neregistrovaná)

    mňam!to je ale výborná dobrota ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jééé, to je nádhera!:-O:yes::yes: No, trochu náročné, ale super:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Perfektně popsaný postup a moučník také vypadá skvěle. Je to sice trochu náročné, ale za tu práci to jistě stojí :-)Bodík:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vanilkové řezy krem z gustinu zelatina z pudingu želatina dr. oetker mail giovanni.com.vn loc:cz želatina dr.oetker puding želatina želatina dr oetker vanilkový krém dr. oetker dr.oetker želatina želatina dr.otker jahodove rezy dr.otker dr otker želatina dr.oetker pečeni želatina dr.oetker recepty krém s gustinem vanilkový krém dr. dr. otker naplne malinove želatina, řezy recepty d. oetker

Zapomněl/a jsem heslo