Giovanni řezy

aja.g Kuchařka: aja.g

Moučníky , Řezy 3 názory

Suroviny

Těsto:
4 vejce
75 g moučkového cukru
90 g polohrubé mouky
25 g Gustin Dr. Oetker
Vanilkový krém:
1 pudink s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1/4 l mléka
1 žloutek
70 g cukru
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
250 ml smetany na šlehání
1/2 balení želatiny čiré Dr.Oetker
50 ml vody
Jahodová náplň:
400 g jahod
1 balení želatiny čiré Dr.Oetker
150 ml vody
trochu citrónové šťávy
50 g cukru
Na posypání:
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty.

  2. Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28x36 cm) vyložený pečícím papírem a dáme péct: elektrická trouba cca 180°C (předehřát), plynová trouba na stupeň 3 (předehřát). Doba pečení: cca 15-20 minut.

  3. Pudinkový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudinkový prášek se žloutkem a povaříme.

  4. Pudink necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu.

  5. Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout.

  6. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla.

  7. Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar.

  8. Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou).

  9. Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny.

  10. Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.

Poznámka

Opět inspirace od DrOetkra.

Recept je dost náročný, ale moc dobrý.

Je lepší dělat v chlebíčkové formě kvůli udržení tvaru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Giovanni řezy

  • míša míša(neregistrovaná)

    mňam!to je ale výborná dobrota ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jééé, to je nádhera!:-O:yes::yes: No, trochu náročné, ale super:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Perfektně popsaný postup a moučník také vypadá skvěle. Je to sice trochu náročné, ale za tu práci to jistě stojí :-)Bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vanilkové řezy krem z gustinu zelatina z pudingu želatina dr. oetker mail giovanni.com.vn loc:cz želatina dr.oetker puding želatina želatina dr oetker vanilkový krém dr. oetker dr.oetker želatina směs otker recepty želatina dr.otker dr otker peceni jahodove rezy dr.otker dr otker želatina dr.oetker pečeni želatina dr.oetker recepty krém s gustinem vanilkový krém dr. dr. otker naplne malinove

Zapomněl/a jsem heslo