Vepřová panenka s česnekem

Ivana41 Kuchařka: Ivana41

5 porcí Vepřové maso 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

800 g vepřové panenky
olej
sůl
pepř
česnek
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku
    a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.

    Naloženou panenku opečte na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendejte do zapékací mísy a zapečte v troubě, předehřáté na 180 °C, asi 10 minut.

    Poté panenku obraťte a 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na tenké plátky.
    Jako přílohu podáváme šťouchané brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s česnekem

Tématické fráze: veprova panenka v blane