Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tabulková čokoláda s burisony

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Spojením kvalitní čokolády a burisonů vytvoříme pěkný jedlý dárek. Příprava není složitá, stačí jen dobře hlídat teplotu. Místo burisonů můžeme čokoládu doplnit i nesolenými arašídy nebo jinými druhy ořechů.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 444 kJ /
584 kcal
Bílkoviny8,98 g
Tuky30,36 g
Vláknina3,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy67,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nalámeme na kousky a zhruba 2/3 vložíme do dvouplášťového malého hrnce. Pokud ho nemáme, vložíme menší kastrůlek s čokoládou do většího s vodou nebo použijeme speciální misku, určenou přímo na vodní lázeň. Krok 2: Čokoládu ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme, teplota čokolády by neměla přesáhnout cca 40 °C. Když se první část čokolády rozpustí, hrnec odstavíme ze zdroje tepla a přidáme druhou, menší část čokolády. Za stálého míchání rozpustíme, tím ji zchladíme na požadovaných cca 30 °C. Vodu z dvouplášťového hrnce vylijeme, aby se už dále nezahřívala. Z klasické vodní lázně jen vyjmeme. Krok 3: Do rozpuštěné čokolády vmícháme burisony, dáme do silikonové formy ve tvaru tabulkové čokolády, rozetřeme a povrch uhladíme. Formou několikrát z výšky "bouchneme" o pevnou podložku, tím vytlačíme případné vzduchové bublinky a zamezíme vzniku dírek ve ztuhlé čokoládě. Krok 4: Formu dáme do chladu a po ztuhnutí čokoládu z formy "vyloupneme".

TIP: Jak na domácí čokoládu

Zveřejněno 14. 10. 2018

Poznámka autorky Merylas

Použila jsem 10 g burisonů, aby se dobře čokoládou pokrylo dno formy. Při větším množství zůstává více vzduchových bublin. Dají se použít všechny druhy čokolády - mléčná, hořká i bílá.

Tabulky dělávám i s nesolenými arašídy, které lehce nasucho opražím nebo s lískovými ořechy, zbavené slupek. Buď celými nebo nasekanými. Dá se připravit i tzv. Studentská pečeť. Formy jsou k dostání v různém provedení, s matným vnitřkem se ale pak čokoláda neleskne. Výhodu takto připravené čokolády vidím v tom, že lépe vypadá než odlitá v nějaké nádobce a můžu ji dát někomu i jako dárek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tabulková čokoláda s burisony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN1x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tabulková čokoláda s burisony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN1x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
burizony v čokoládě, čokoláda s burizony, burizony recept, čokoláda s burisonama, burizony s čokoládu, burizony s cokoladou, čokoládové sušenky s burizony, čokoládové tabulky recept, burizony v receptech, čokoláda a burizony, recept na burizony, burizony v čokoládě recept, recepty burizony, burizony recepty, burizony v číokoládě, muffiny s burizony, sušenky pufovaná rýže s čokoládou, čokoláda s burizonama, pufovaná rýže recepty, recept na čokoládu s burizony

Suroviny:
čokoláda mléčná, burizony

Přidat fotografie receptu