Jahelnik s kokosem a mákem

Dietní recepty Redukční Doba přípravy: hodinu a pul 0 názorů

Dietní recepty Redukční Doba přípravy: hodinu a pul 0 názorů

Suroviny 8 porcí

250 g jahel
500 ml mléka
1 vejce
2 jablka nakrájená na kostičky
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
Ořechy na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spatříme horkou vodou (zbavíme je tak hořkosti). Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vsypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut dokud nevznikne kaše, kterou necháme vychladnout.

  2. Smícháme vejce, skořici, dosladíme medem a přisypeme jablka na kostičky. Rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem. Posypeme ořechy. Pečeme 50 minut na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Jahelnik lze jist teplý i studený.

Můžeme posypat i mandlemi, kokosem či mákem

Komentáře k receptu Jahelnik s kokosem a mákem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jáhelník recept spařené rohlíky s mákem recept na jahelník ořechy spatříme jáhlové kostky mákem jáhelník s tvarohem a mákem recepty - jahelník s brusinkami dort s makem a kokosem jahly s kokosem a makem