Rychlé debrecínské kotlety s klobásou

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 vepřové kotlety
1 cibule
50 g slaniny
100 g debrecínské klobásy
1 lžíce sladké mleté papriky
2 světlezelené papriky (hodí se i žluté)
3 rajčata
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmahneme na ní dorůžova cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Do základu vložíme posolené, naklepané a na okrajích naříznuté kotlety.

  2. Dusíme a podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když kotlety měknou, podlijeme více a přidáme vyčištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná rajská jablíčka. Osolíme a dusíme s masem. K měkkému masu dáme podusit tenká kolečka klobásy. Obzvlášť ke konci podléváme opatrně, pokrm nemá mít příliš mnoho šťávy.

  3. Podáváme nejlépe s vařenými bramborami, hodí se i rýže.

Poznámka

Zdroj - Teletext ČT (mírně upraveno)

Je to rychlé vaření, myslím, že se recept hodí i pro začátečníky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rychlé debrecínské kotlety s klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: debrecínské kotlety

Zapomněl/a jsem heslo