Salát ze slepice – light

Hana Lounova Kuchařka: Hana Lounova

Doba přípravy: cca 90 minut 2.4 kg, 15 porcí á 160g Saláty 1 názor

Suroviny

1000 g vařeného slepičího masa nakrájeného na plátky cca 3 x 3 x 0,5 cm
300 g uvařené čínské černé houby (Jidášovo ucho, cca 100 g suchého)
200 g hub v kořeněném sladkokyselém nálevu
200 g odkapané sterilované kapie
100 g hořčice plnotučné
200 g sterilovaná sladké kukuřice v nálevu
200 g ananas kompotu - kousky bez nálevu
100 g sójové omáčky, raději světlé
50 g vývaru ze slepice
50 g oleje
ocet
sůl
pepř
mleté chilli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience pokrájené na přiměřené kousky opatrně promícháme. Necháme proležet, nejlépe do dalšího dne. Váhy ingrediencí jsou pouze přibližné, spíš kvůli výpočtu hodnot. My to dáváme všechno „od oka“.

  2. Kdo by si myslel, že kuřecí maso bude vhodnější, je na omylu. Vyjde z toho jen nevzhledná kašovitá hmota.

  3. Děláme tento salát, když pořádáme party a má vždy velký úspěch.

Poznámka

Hodnoty 1 porce 160 g :

energie 730 kJ, tuky 8,9 g, bílkoviny 13,9 g, sacharidy 8,9 g, vláknina 2,9 g

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát ze slepice – light

  • Eja57 Eja57

    Před mnoha lety jsem na jedné párty jedla "salát" ze slepice...tohle se tomu docela blíží....:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: salát z masa z uvařeného slepičího masa co z vařeného slepičího masa čínský salat ze slepice recept že slepice slepice v pikantním nálevu slepice recept slepice a houby recepty cz oko slepice na kukužice z vařeného slepičího masa

Zapomněl/a jsem heslo