Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 228 kJ / 3 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,80 g |
Tuky | 249,04 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 256,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, zašleháme škrob a lehce vmícháme nahrubo nasekané ořechy.
Upečeme na plechu (cca 25x30 cm) vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 st.C - pečeme asi 20 minut, do zrůžovění. Ještě teplý korpus sundáme i s papírem z plechu, odkrojíme podlouhlé okraje a rozkrojíme na tři pásy. Odloupneme opatrně z papíru a necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, zašleháme mléko a směs ve vodní lázni svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout - občas zamícháme. Já šlehala ve smaltovaném litinovém kastrůlku, svařila jsem na kamnech přímo a ochladila v míse se studenou vodou. Do svařených žloutků zašleháme postupně změklé máslo (pozor, žloutky i máslo by měly mít stejnou teplotu), přes sítko nasypeme kakao a zašleháme se lžící rumu (ani ten by neměl být z lednice :D) Krok 3: Promažeme zchladlé pásy korpusu, složíme na sebe, zbytkem krému pomažeme vrch a boky a můžeme posypat třeba sušenkovými drobečky. Necháme minimálně 3-4 hodiny v lednici uležet a ztuhnout.
Upečeme na plechu (cca 25x30 cm) vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 st.C - pečeme asi 20 minut, do zrůžovění. Ještě teplý korpus sundáme i s papírem z plechu, odkrojíme podlouhlé okraje a rozkrojíme na tři pásy. Odloupneme opatrně z papíru a necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, zašleháme mléko a směs ve vodní lázni svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout - občas zamícháme. Já šlehala ve smaltovaném litinovém kastrůlku, svařila jsem na kamnech přímo a ochladila v míse se studenou vodou. Do svařených žloutků zašleháme postupně změklé máslo (pozor, žloutky i máslo by měly mít stejnou teplotu), přes sítko nasypeme kakao a zašleháme se lžící rumu (ani ten by neměl být z lednice :D) Krok 3: Promažeme zchladlé pásy korpusu, složíme na sebe, zbytkem krému pomažeme vrch a boky a můžeme posypat třeba sušenkovými drobečky. Necháme minimálně 3-4 hodiny v lednici uležet a ztuhnout.
Zveřejněno 27. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDvL
Moje poznámka
Rychlé řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDvL
Nejnovější recepty
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 3 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 47 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 1 hodinou
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 1 hodinou
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Libasaba před 2 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 3 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 3 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
rychlé ořechové řezy,
rychlý řez z bílků,
řezy z bílků a ořechů,
řezy z vlašských ořechů,
rychlé řezy,
rezy vlašských ořechů,
řezy s vlašskými ořechy,
rychlá řezy z vlašských ořechů,
krém ze svařených vlašských ořechů,
řezy z ořechů,
řezy z bílků a ořechy,
recepty z ořechů rychlé,
chutný.cz
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
škrob,
ořechy vlašské,
žloutek,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
kakao,
rum
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.