Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 228 kJ / 3 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,80 g |
| Tuky | 249,04 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 256,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, zašleháme škrob a lehce vmícháme nahrubo nasekané ořechy.
Upečeme na plechu (cca 25x30 cm) vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 st.C - pečeme asi 20 minut, do zrůžovění. Ještě teplý korpus sundáme i s papírem z plechu, odkrojíme podlouhlé okraje a rozkrojíme na tři pásy. Odloupneme opatrně z papíru a necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, zašleháme mléko a směs ve vodní lázni svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout - občas zamícháme. Já šlehala ve smaltovaném litinovém kastrůlku, svařila jsem na kamnech přímo a ochladila v míse se studenou vodou. Do svařených žloutků zašleháme postupně změklé máslo (pozor, žloutky i máslo by měly mít stejnou teplotu), přes sítko nasypeme kakao a zašleháme se lžící rumu (ani ten by neměl být z lednice :D) Krok 3: Promažeme zchladlé pásy korpusu, složíme na sebe, zbytkem krému pomažeme vrch a boky a můžeme posypat třeba sušenkovými drobečky. Necháme minimálně 3-4 hodiny v lednici uležet a ztuhnout.
Upečeme na plechu (cca 25x30 cm) vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 st.C - pečeme asi 20 minut, do zrůžovění. Ještě teplý korpus sundáme i s papírem z plechu, odkrojíme podlouhlé okraje a rozkrojíme na tři pásy. Odloupneme opatrně z papíru a necháme vychladnout. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, zašleháme mléko a směs ve vodní lázni svaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout - občas zamícháme. Já šlehala ve smaltovaném litinovém kastrůlku, svařila jsem na kamnech přímo a ochladila v míse se studenou vodou. Do svařených žloutků zašleháme postupně změklé máslo (pozor, žloutky i máslo by měly mít stejnou teplotu), přes sítko nasypeme kakao a zašleháme se lžící rumu (ani ten by neměl být z lednice :D) Krok 3: Promažeme zchladlé pásy korpusu, složíme na sebe, zbytkem krému pomažeme vrch a boky a můžeme posypat třeba sušenkovými drobečky. Necháme minimálně 3-4 hodiny v lednici uležet a ztuhnout.
Zveřejněno 27. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDvL
Moje poznámka
Rychlé řezy s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDvL
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 1 hodinou
Opilcův kapr
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 35 minutami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 2 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 2 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 2 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 3 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 3 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 3 hodinami
Tématické fráze:
rychlé ořechové řezy,
rychlý řez z bílků,
řezy z bílků a ořechů,
řezy z vlašských ořechů,
rychlé řezy,
rezy vlašských ořechů,
řezy s vlašskými ořechy,
rychlá řezy z vlašských ořechů,
krém ze svařených vlašských ořechů,
řezy z ořechů,
řezy z bílků a ořechy,
recepty z ořechů rychlé,
chutný.cz
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
škrob,
ořechy vlašské,
žloutek,
cukr moučkový,
mléko,
máslo,
kakao,
rum
Komentáře (1)