Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Máte rádi, když je recept kompletní na maso i přílohu? Tak to jste tu správně. Dokřupava vypečené kachní prso je dochuceno koňakem a tymiánem. K němu se pak podává pyré z brambor a cukety a grilovaný chřest.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 255 kJ / 1 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,92 g |
| Tuky | 82,87 g |
| Vláknina | 21,78 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 56 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 78,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet.
Krok 2: Rozehřejeme optigril na funkci steak. Vložíme kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.
Krok 3: Slabě nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut, společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme tence nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slijeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.
Zveřejněno 14. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvRP
Moje poznámka
Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvRP
Nejnovější recepty
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
Tématické fráze:
optigril kuřecí prsa,
kachní prsa po francouzsku,
kachna recepty,
pyré ke kachně,
cuketa na optigrilu
Suroviny:
prsa kachní,
tymián,
koňak,
sůl,
pepř mletý,
chřest,
brambory,
chřest bíly,
česnek,
cuketa,
voda,
máslo,
sůl
Komentáře (1)