Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Máte rádi, když je recept kompletní na maso i přílohu? Tak to jste tu správně. Dokřupava vypečené kachní prso je dochuceno koňakem a tymiánem. K němu se pak podává pyré z brambor a cukety a grilovaný chřest.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 255 kJ / 1 256 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,92 g | 
| Tuky | 82,87 g | 
| Vláknina | 21,78 g | 
| Cholesterol | 255 mg | 
| Sodík | 56 mg | 
| Sůl | 0,08 g | 
| Sacharidy | 78,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet.
	Krok 2: Rozehřejeme optigril na funkci steak. Vložíme kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení.
	Krok 3: Slabě nakrájené brambory vaříme ve vodě cca 12 minut, společně se stonky chřestu a stroužkem česneku. Přidáme tence nakrájenou cuketu a vaříme ještě 2 minuty. Polovinu vody slijeme a rozmixujeme dohladka s máslem. Osolíme dle chuti.
Zveřejněno 14. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvRP
Moje poznámka
					
				
Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MvRP
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 10 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 11 hodinami
						Tématické fráze:
						
							optigril kuřecí prsa, 
						
						
							kachní prsa po francouzsku, 
						
						
							kachna recepty, 
						
						
							pyré ke kachně, 
						
						
							cuketa na optigrilu
						
					
						Suroviny:
						
							prsa kachní, 
						
						
							tymián, 
						
						
							koňak, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							chřest, 
						
						
							brambory, 
						
						
							chřest bíly, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
Komentáře (1)