Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 855 kJ / 3 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,15 g |
Tuky | 294,17 g |
Vláknina | 10,78 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 2,65 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 51,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.
Krok 2: Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.
Krok 3: Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Krok 4: Moje obměny:
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Moje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Nejnovější recepty
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 7 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno 29. 7. 2025 17:20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený patizon
stockova.veronika před 1 hodinou
Pařížský dort pro Davču
Brumaire před 1 hodinou
Cuketový perník
Kocinka před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
LuciLucie před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
RNRNH před 5 hodinami
Pečený čaj
Janina007 před 16 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 17 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 18 hodinami
Pečená švestková povidla
REMTA Roman před 18 hodinami
Vyletněná meruňková marmeláda
Cambel před 18 hodinami
Tématické fráze:
zbojnicky pečený bůček,
zbojnicky veprovy bucek,
plecko bůček,
zbojnický bok recept,
zbojnicky plátek s rýží,
recepty z bůčku a plecka,
bucek na halali,
zbojnický pečený bůček recepty,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty na bůček a plecko
Suroviny:
bůček vepřový,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
lusk paprikový,
sýr uzený,
mouka hladká,
tuk,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.