Bylinkový likér

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Nápoje 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Na 1 litrovou láhev:
po hrsti třezalky, oregana, meduňky a jeden a půl hrsti máty + půl litru studené vody
několik hřebíčků a svitek skořice
čistý líh
cukrový sirup (150 g cukru a 1/4 l vody)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice se studenou vodou vsypeme sušené bylinky, hřebíček a skořici a necháme je 4-6 týdnů (podle teploty v místnosti) louhovat, až je tekutina černohnědá.

  2. Přefiltrujeme přes plátýnko (první část přefiltrované tekutiny filtrujeme 2x). Bylinkový extrakt naředíme lihem a studenou, převařenou cukrovou šťávou.

  3. Nalijeme do láhví a zazátkujeme, korkové zátky zalijeme voskem.

Poznámka

Nezapomeňte si nasušit bylinky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bylinkový likér

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: trezalka liker recepty

Zapomněl/a jsem heslo