Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 079 kJ / 1 214 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 224,90 g |
Tuky | 13,30 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: První, co je potřeba, je dobře opéct maso. Osolíme, opepříme a začněte tučnějšími částmi, aby se dobře zatáhlo. Volte tak velký hrnec, aby se na dno maso dobře umístilo, ale aby zároveň nebyl moc velký. Jinak by se mohlo začít nedostatečnou teplotou začít dusit a vytekla by z něj šťáva.
Maso pak vyndejte a ve výpeku restujete kořenovou zeleninu. Pokud se vám povede trošku zeleninu přichytit a moc jste to nepřehnali, spravíte to přilitím trošky vývaru, který necháte vyvařit. A nebojte se tuku, nevaříte dietu. Krok 2: Cibuli pak přidejte v polovině procesu. Nápek pravidelně oškrábávejte ze dna. Moc to ale nepřehánějte s teplotou, aby zelenina nezhořkla. A teď je čas na protlak. Mícháme, dokud se zelenina nevypraží až na tuk.
Nakonec to nejlepší – víno. Mnozí lidé se ptají, jaké víno vlastně na recepty burgundského typu použít. Asi nebudete do vaření dávat láhev za pět set. Použijte prostě takové víno, které byste se nebáli vzít do úst.
Víno se nechá odvařit, poznáte to podle toho, že místo bublání vařeného vína uslyšíte prskání tuku. Někteří kuchaři radí, že chuť je silnější, když nenalilete do omáčky třeba půl litru vína najednou, ale dáváte ho tam po částech a odvaříte. Pak opět přilijete a takto to opakujete několikrát. Každopádně – čím tmavší omáčka, tím víc chutě. Krok 3: Teď už jen zbývá zalít směs hovězím nebo kuřecím vývarem. Lepší jakýkoliv vývar než žádný.
Samozřejmě ideální by byl telecí, ale ani takto nic nezkazíte.
Nyní už nezbývá, než krátce všechny ingredience provařit a můžete s nimi do trouby. Nastavte na 140 °C a o další už se po tři hodinky nemusíte starat. Na plotně necháme dusit přibližně 2 hodiny. Čím pomaleji se líčka vaří tím lépe. Krok 4: Na prostředek talíře naservírujte kaši, na ni maso. Omáčku z velkého hrnce přeceďte do malého kastrůlku (trochu zeleniny nechte na ozdobu) zbytek rozmixujte a už bez varu zahustěte kostičkou másla. Ozdobte na talíři přecezenou zeleninou z výpeku.
Maso pak vyndejte a ve výpeku restujete kořenovou zeleninu. Pokud se vám povede trošku zeleninu přichytit a moc jste to nepřehnali, spravíte to přilitím trošky vývaru, který necháte vyvařit. A nebojte se tuku, nevaříte dietu. Krok 2: Cibuli pak přidejte v polovině procesu. Nápek pravidelně oškrábávejte ze dna. Moc to ale nepřehánějte s teplotou, aby zelenina nezhořkla. A teď je čas na protlak. Mícháme, dokud se zelenina nevypraží až na tuk.
Nakonec to nejlepší – víno. Mnozí lidé se ptají, jaké víno vlastně na recepty burgundského typu použít. Asi nebudete do vaření dávat láhev za pět set. Použijte prostě takové víno, které byste se nebáli vzít do úst.
Víno se nechá odvařit, poznáte to podle toho, že místo bublání vařeného vína uslyšíte prskání tuku. Někteří kuchaři radí, že chuť je silnější, když nenalilete do omáčky třeba půl litru vína najednou, ale dáváte ho tam po částech a odvaříte. Pak opět přilijete a takto to opakujete několikrát. Každopádně – čím tmavší omáčka, tím víc chutě. Krok 3: Teď už jen zbývá zalít směs hovězím nebo kuřecím vývarem. Lepší jakýkoliv vývar než žádný.
Samozřejmě ideální by byl telecí, ale ani takto nic nezkazíte.
Nyní už nezbývá, než krátce všechny ingredience provařit a můžete s nimi do trouby. Nastavte na 140 °C a o další už se po tři hodinky nemusíte starat. Na plotně necháme dusit přibližně 2 hodiny. Čím pomaleji se líčka vaří tím lépe. Krok 4: Na prostředek talíře naservírujte kaši, na ni maso. Omáčku z velkého hrnce přeceďte do malého kastrůlku (trochu zeleniny nechte na ozdobu) zbytek rozmixujte a už bez varu zahustěte kostičkou másla. Ozdobte na talíři přecezenou zeleninou z výpeku.
Zveřejněno 28. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8J4j
Moje poznámka
Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8J4j
Nejnovější recepty
Vepřové plátky na hříbkách s koprem
Přidáno před 57 minutami
Obalované patizonové podkovičky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky se zrajícím sýrem s modrou plísní
Přidáno před 1 hodinou
Smažený kapr s fazolovým salátem
Přidáno před 1 hodinou
Thajské placičky z tresky
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s houbami a kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Cedrych před 10 minutami
Hovězí hospodský guláš
vlnovy@seznam.cz před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
AnKo312 před 1 hodinou
Kokosové kostky
elcarmont2 před 2 hodinami
Kuře kung-pao
jarmila58 před 2 hodinami
Vynikající mrkvové řezy
kraka před 2 hodinami
Pórková polévka s česnekem
TondaJ před 2 hodinami
Dýňová polévka s mrkví
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
AlenkaK před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
mana080 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak se vaři lička,
hovezi licka idnes,
hovězí líčka s s bramborovou kaší,
jak se vari líčka recept,
recept hovězí líčka na víně,
hovězí na víně s s bramborovou kaší,
hovězí líčka,
líčka s bramborovou kaší,
hovezi licka s bramborovou kasi,
hovězí líčka na víně top recept,
příprava jídla z hovězích líček,
jaké víno použít na vaření hovězích líček,
hovezi na vine s bramborovou kasi,
hovězí líčka s bramborovou s bramborovou kaší,
hovězí omáčka s kasi,
jaké maso použit místo líček ?,
hovezi lička na vine a bramborove pyr,
jaké víno použít na vaření líček
Suroviny:
líčka hovězí,
mrkev,
petržel,
protlak,
sůl,
pepř,
víno červené,
cibule,
máslo
Komentáře (18)
a vlastní fotka, i kdyby nebyla výstavní, se tu taky cení
fotku smažou moderátorky, když to neuděláte vy