Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu vytvoří hustou omáčku a podávat můžeme třeba s rýží.

Hodnocení receptu je 4,4 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SabinaMad

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 820 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny224,62 g
Tuky118,45 g
Vláknina7,40 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 4,27 g
Sůl10,37 g
Sacharidy33,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nahrubo nastrouháme okurky, párky nakrájíme na tenká kolečka a cibuli nakrájíme najemno. Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Mezitím nakrájíme maso na kostičky. Když je cibulka zesklovatělá, přidáme půlku nastrouhané okurky, nakrájené párky a smažíme, dokud není párek opečený. Krok 3: Přidáme kuřecí maso, lehce podlijeme vodou a dusíme. Krok 4: Když je maso zatáhlé, přidáme koření (sůl, pepř, bujón a hořčici), promícháme a podlijeme vodou. Krok 5: Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájená vajíčka a zbytek nastrouhané okurky. Chvíli vaříme a pak lehce zahustíme jíškou.

TIP: Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jde to různými způsoby

Zveřejněno 3. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YK32

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YK32

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Boži recept miluju tenhle zpusob

Výborné <3

Taranee: To jsem moc ráda:-K

Vyzkoušeno a je to moc dobré. :yes:

Eja57: Nemáme rádi okurku na velké kusy, proto ji strouhám.

A mne se receptík líbí,ale já bych tam ten bujón nedávala,když se dají všechny suroviny,tak není potřeba toho bujonu,ale tak bych to dělala já,jinak ostatním to neberu,super receptík;-):yes:

Máš to hezky nafocené:yes:
Možná i chápu, že první půlku okurky dáváš do základu - na ochucení ( a tu druhou půlku bych asi nakrájela na plátky), jen bych tam asi gelový bujon dala hned po mase ještě před prvním podlitím, aby maso natáhlo chuť. Klasická rychlovka...
Přidávej další receptíky:-K

Tématické fráze:
rozlítané ptacky, rozlítané španělské ptáčky, rozlitany ptacky, recept na rozlítané ptáčky, ptáčky z kuřecího masa, recept rozlítané ptáčci, španělské ptáčky rozlitane, rozletane ptacky, rozlítany ptaci, top recepty rozlitanej ptacek, španělské ptacky z kureciho masa, rozletane ptáček, rozlétaný ptáček, rozlítaní ptáčci z s kuřecím masem, rozletany ptáčky, rozletane španělské ptáčky, ptacky rozlitane, recept na rozlétané španělské ptáčky, rozletany spanelsky ptáček recept, španělský ptáček

Suroviny:
prsa kuřecí, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, sůl, pepř mletý, olej, bujon kuřecí, hořčice plnotučná, jíška světlá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu