Rychlé chlebíky bez hnětení (úžasně křupavé)

Zuzulaaa Kuchařka: Zuzulaaa

Doba přípravy: 2 hodiny 6ks Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
300 g chlebové mouky
530 ml vlažné vody
1 balení sušeného droždí (7 g)
1 zarovnaná lžíce cukru
1,5-2 lžíce soli
1 lžička oleje
pokud chcete, tak 1 lžíce kmínu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse důkladně smícháme suché suroviny. Dále přilijeme vodu, olej a smísíme v lepkavé těsto. Necháme hodinku na teplém místě odpočinout.

  2. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
    Vykynuté těsto rozdělíme na 6 kousků po zhruba 200 g nebo 9 po 150 g (pro lepší manipulaci těsto poprašte moukou). Bochníčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, nahoře uděláme ostrým nožem zářezy, porosíme vodou a pečeme 25-30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé chlebíky bez hnětení (úžasně křupavé)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo