Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Pokud máte rádi pikantní jídlo, tento salát musíte mít v lednici. Jak vidíte dle názvu, je skutečně léty prověřený. Výborně se hodí k letnímu grilování s přáteli, k víkendovému obědu plného masa i k večeři na křupavou topinku.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby uležení

15 min (15 min příprava, bez doby uležení)

6. 1. 2020 19:08

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 312 kJ / 2 226 kcal
Bílkoviny77,36 g
Tuky164,84 g
Vláknina22,62 g
Cholesterol 171 mg
Sodík 8,78 g
Sůl22,08 g
Sacharidy99,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na přípravu cca 1 kg salátu budete potřebovat uvedené množství surovin (váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čistá váha).

V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené strerilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na: https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 3. 2021 22:25

casino:
Vzdyt se nic nestalo! :-*:-)

casino casino

13. 3. 2021 21:02

https://www.toprecepty.cz/recept/3831-domaci-tresk...
Veronika.Hrozna:
Omlouvám se:-K
Vy o tresce, já o tresčích játrech :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 3. 2021 20:53

casino:
teď jsem objevila tento recept , ale nezdá se mi v tom ta mrkev. Mrkev se tam nikdy nevyskytuje, teda v těch kupovaných v kelímcích! Ani v minulosti tam mrkev nebyla.

casino casino

13. 3. 2021 20:49

Veronika.Hrozna:
receptík na tresčí salát s majonézou???
Pamatuji si akorát chlebíčky máznuté máslem + tresčí játro+ měsíček citronu + snítka petržele
S majonézou byly "humrové" pomazánky :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 3. 2021 20:28

1974andrea: Prosím tě, nemáš ještě v moudré ČSN, receptík na tresčí salát s majonézou ??? Asi tady hledám zbytečně, nebo jako obvykle, hledání nefunguje!:-D Nebo má někdo, podobný tady?

1974andrea 1974andrea

14. 2. 2021 19:44

Veronika.Hrozna: Tak to jsem ráda, díky Verčo za zprávu a vyzkoušení :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 2. 2021 22:01

Veronika.Hrozna: Velmi se povedl, včera večer jsem dělala. Teď jsem chutnala. Je naprosto perfektní! Už jsem si tak dlouho na salátu nepochutnala. Dobře, že jsi sem ten recept dala.;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 2. 2021 01:45

1974andrea: Rozkaz, ano z konzervy.;-) :-D

1974andrea 1974andrea

9. 2. 2021 23:58

Veronika.Hrozna: Verčo, tenkostěnné papriky jsou v pohodě, eidam 3O% a hrášek z konzervy ;-)

hospodyne

9. 2. 2021 23:02

Veronika.Hrozna: myslím, že na hrášku to až tak nestojí, hlavní je, vyladit ty papriky:-K Na druhou stranu, prodává se i maličké balení hrášku, kdyby nebylo další využití:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 2. 2021 22:39

hospodyne: Jsi si jista, že nemám použít uvařený mražený hrášek? Dobře, koupím "konzervativce". Budu se držet receptíku, jako klíště ! Přesně v mlíčáku o přestávce , nebo po přednáškách, místo jídelny !

hospodyne

9. 2. 2021 22:30

Veronika.Hrozna: dělala jsem nedávno. Neměla jsem feferonky, tak jsem dělala z doma nakládaných pálivých kozích rohů, ubrala jsem na gramáži a dala víc nakládané kapie, protože se mi to zdálo být ostré, hrášek můj nakládaný, eidam třicítku atd. Bylo to dobré, někteří říkali, že moc, ale originál to podle mě nebyl. Podle toho, co máme v paměti, se vyplatí přísně se držet receptury.:-D Miluji tento salát napůl s vlašákem, jak jsme to dřív často v mlíčáku za studií kupovali:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 2. 2021 21:55

<3 Tak se na něj připravuju , dneska jsem našla cibulky, kapii a feferonky ,paprikový salátek a eidam koupím. Jen se zeptám ten paprikový salát ve sladkokyselém nálevu , může být z obyčejných tenkostěnných červených paprik? Eidam jaký, vím že byl neuzený, ale 30%, nebo 45% ! Chuť si pamatuju ! <3 Mohu dát mražený uvařený hrášek, nebo konzervu? Moc se na ten salát těším! :-* Bude to dobrota:yes:!;-)

medanek medanek

9. 1. 2020 23:48

:yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí feferonový salát saláty dle čsn feferonový salát recept sýrový salát retro feferonový salát dle dle čsn feferonovy salát feferonový salát původní receptůra feferonový salát čsn sýrový feferonovy salaty feferonovy salát recept csn feferonový salát dle čsn recept na feferonový salát čsn.na sýrový salát recept feferonovvy salát klasický

Suroviny: paprika, kapie sterilovaná, feferonka, sýr eidam, cibulky sterilované, hrášek sterilovaný, olej rostlinný, omáčka worcesterová, cukr, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mJV3