Velikonoční kopřivová nádivka
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo jako pohoštění zastudena se zeleninovou oblohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 031 kJ / 3 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 230,74 g |
| Tuky | 175,64 g |
| Vláknina | 32,41 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 10,69 g |
| Sůl | 25,18 g |
| Sacharidy | 260,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji nebo sádle osmažíme oloupané a nadrobno nakrájené cibule a špek.
Krok 2: Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené starší rohlíky, které pokropíme mlékem nebo vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout.
Krok 3: K rohlíkům přidáme nastrouhaný česnek, zchladlou smaženou cibulku se špekem i výpekem, na kostičky pokrájené uzené maso (můžeme použít i zauzenou šunku), spařené nasekané kopřivy a žloutky.
Krok 4: Dle chuti a pro obměnu můžeme do nádivky přidat muškátový květ, hrášek, papriku, houby, hrubě nastrouhanou mrkev, nastrouhaný sýr (niva, čedar). Nádivka pak bude mít jinou chuť i mozaiku.
Krok 5: Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, směs nandáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180 °C asi 40 minut.
Krok 7: Nádivku podáváme teplou s bramborovou kaší nebo bramborem, nebo ji necháme zchladnout a podáváme se zeleninovou oblohou jako studené pohoštění.
Zveřejněno 28. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kopřivová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0rW
Moje poznámka
Velikonoční kopřivová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0rW
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 21 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 22 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 59 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 3 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 5 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční kopřivová nádivka,
kopřivová velikonoční nádivka recept,
koprivova nádivka velikonoční,
kopřivová velikonoční nádivka,
koprivova nadivka,
kopřivová nádivka bez rohlíků,
nádivka recepty73,
kopřivivá velikonoční nádivka,
kopřivová velikonoční nádivka recept,
velikonoční nádivka top recepty,
velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka toprecept,
velikonoční kopřivová nádivka recept
Suroviny:
kopřivy,
maso uzené,
rohlík,
maso uzené,
slanina uzená,
olej,
cibule,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
strouhanka,
paprika čerstvá červená,
květ muškátový,
hrášek,
mrkev,
houby,
sýr
Komentáře (1)