Bylinkový vepřový řízek

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 30 minut + odležení 2+ Vepřové maso 1 názor

Suroviny

4 silnější plátky vepřové kýty
1 PL sezamového oleje
1 PL balzamikového octa
1 PL sušené směsi Řecké bylinky
sůl
pláteček másla
250 ml vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně naklepeme, z obou stran jemně osolíme. V misce smícháme olej, ocet a řecké koření. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme uležet, nejlépe přes noc.

  2. Na rozpáleném másle osmahneme maso i se šťávou, maso vyndáme na talíř, podlijeme vodou, necháme projít varem a šťávou maso na talíři přelijeme. Podávala jsem s bramborovou kaší.

Poznámka

Tento pokrm je vhodný jak pro pankreatickou dietu, (proto je másla opět jen tenký plátek, ale dá se samozřejmě udělat s větším množstvím), tak i pro bezlepkovou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinkový vepřový řízek

  • Dajda Dajda

    Dietáři POZOR! Tento recept není vhodný pro pankreatickou dietu. Jde o maso, opékané na tuku, s nevhodným kořením!

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo