

Bylinkový vepřový řízek
Suroviny 2+
- 4 silnější plátky vepřové kýty
- 1 PL sezamového oleje
- 1 PL balzamikového octa
- 1 PL sušené směsi Řecké bylinky
- sůl
- pláteček másla
- 250 ml vody
Postup přípravy receptu
Maso důkladně naklepeme, z obou stran jemně osolíme. V misce smícháme olej, ocet a řecké koření. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme uležet, nejlépe přes noc.
Na rozpáleném másle osmahneme maso i se šťávou, maso vyndáme na talíř, podlijeme vodou, necháme projít varem a šťávou maso na talíři přelijeme. Podávala jsem s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Tento pokrm je vhodný jak pro pankreatickou dietu, (proto je másla opět jen tenký plátek, ale dá se samozřejmě udělat s větším množstvím), tak i pro bezlepkovou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bylinkový vepřový řízek
-
Dietáři POZOR! Tento recept není vhodný pro pankreatickou dietu. Jde o maso, opékané na tuku, s nevhodným kořením!