Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 028 kJ / 4 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 105,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté višně odstopkujeme a vypeckujeme, dáme do kastrolu nebo hrnce, zasypeme cukrem a na mírném plameni povaříme po rozpuštění cukru cca 5 minut. Kdo chce (záleží na chuti každého a na druhu následného použití), může po odstavení do višní z ohně vmíchat rum dle chuti (cca 2 dl).
Krok 2: Vareňje není nutné dále sterilovat, ale pokud jsme tomu naučení, postačí 5 minut od perlení vody v hrnci, kterému jsme vyložili dno utěrkou.
Krok 3: Hotové horké vařené vareňje plníme do čistých suchých skleniček, které pevně zavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru. Necháme částečně zchladnout a otočíme zpět. Skladujeme na suchém temném místě a odebíráme dle potřeby.
Krok 4: Používáme na dochucení čajů, grogu, palačinek, pohárů...
Zveřejněno 20. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višně v cukru - Vareňje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90oJ
Moje poznámka
Višně v cukru - Vareňje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90oJ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 30 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 34 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
višně,
cukr krupice,
rum
Komentáře (2)