Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeské zelňáky

Čekáte návštěvu a rádi byste připravili slané pohoštění k vínu či pivu? Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených receptech snad každé babičky a není divu, jsou opravdu výborné.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

18. 2. 2008 23:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dahlia2

7. 3. 2020 17:28

joja: babička pocházela z Jižních Čech od Tábora a taky je takhle dělala. Já mám recept od ní.

pavel

10. 7. 2015 12:23

Mam rad recepty kde se nepisi zadne gramaze takovy repcept si strcte nekam jasne ja to odhadnu ale zacatecnik ma asi smulu tak si to uvedomte nez sem neco date dekuji

iva

26. 1. 2014 18:25

Nevím,kde se stala chyba!!Těsto jsem zpracovala i vyválela bez problémů,horší bylo po upečení...hnusně suchý placky,které nešli bez větší námahy přelomit napůl..neměla jsem totiž odvahu někomu dát ochutnat celou..2 jsem nevyhodila a zkusila nechat na 2.den..ještě horší..prostě nevím,kde jsem udělala chybu!

Věra

11. 4. 2013 14:32

Dělali jsme je malinko jinak, již když jsem byla děcko, což jsou desítky let. Mohu doporučit, ne jen jako předkrm.www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

blanka

22. 2. 2013 22:06

já je dělám bez mléka a mouku napůl hladká a polohrubá, a hlavně do toho přidám jednu čilipapričku a trochu pepře a papriky sladké... velmi pikantní a k pivku mňamka, sem udělala 3 plechy a zbyl tam už jen jeden, navíc to ani nevyvaluju, jen to rukou uhňácám na vymaštěný plech, sice to nejsou ani pravidelné čtverečky ani kolečka ale zase to má takový střapatý okraje :-p

bobes

6. 1. 2013 13:28

supr recept pro chudobne jako ja diky

papinka

30. 12. 2012 22:47

Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,:-))

papinka

30. 12. 2012 22:47

Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,:-))

Josifek

13. 3. 2011 07:50

:-D Jojo To snad ne ? Ty takové těsto už musíš mít šupleru, jinak to nezměříš....0,3 mm.:-//

joja

13. 3. 2011 07:41

my je delame doma porad. Pochazim taky z Jiznich Cech. Testo na vysku ma mit tak kolem 0,3 mm.

Kazdy je dela malinko jinak. My milujeme tenhle.

250 g kysaneho zeli
300 g polohrube mouky
2 lzice sadla
1 hrst skvarku
1 vejce
sul
pepr

ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky.
vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.

gpx

21. 11. 2010 18:58

Nevím jak autorka měřila výšku těsta (jedna zavádějící míra zadaných žen mě napadá :), ale 1,5 cm je učitě příliš. To se vám za 30 minut neupeče ani boha. Z vlastní zkušenosti bych placky dělal maximálně 0,5 cm vysoké.

Kroupovka Kroupovka

30. 6. 2010 11:57

až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes

Amatér

31. 7. 2009 16:19

Bohu žel,neuvádíte v receptu kolik čeho.Stačilo přeci napsat,koli zelí,půl kila mouky 2 dcl mléka nebo tak nějak.;-(

Bibinka Bibinka

19. 7. 2009 11:52

Dělám sice zelňáky malinko jinak, ale bylo by smutné, neudělat tyto Jihočeské, když jsem jihočeška;-)jsou výborný,křehký, přijde návštěva, tak budou hned ty tam.Dávám fotky a jasnej bod:yes:

mánička

15. 1. 2009 18:16

jo supwer recept!!!!:no:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí zelňáky recept na pravé zelňáky zelńáky na plech recept zelňáky z listového těsta zelniky staročeské zelníky zelníky z kyselého zelí se škvarkama recepty-zelnáky keramický hrnec zelnák zelňáky s tvarohem recept na domácí zelňáky zalňáky těsto na zelnáky zelňáky-recept zelky smažené zelnáky zelňáky z kysaného zelí zelnace zeláky recept recept-zelňáky

Suroviny: mouka hladká, zelí kysané, sádlo, škvarky, sůl, kmín celý, mléko, tuk

TopRecepty.cz

Jihočeské zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pr2