Jihočeské zelňáky
Čekáte návštěvu a rádi byste připravili slané pohoštění k vínu či pivu? Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených receptech snad každé babičky a není divu, jsou opravdu výborné.
Postup přípravy
Krok 1: Na vál dáme mouku, přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm.
Krok 2: Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech.
Krok 3: Dáme do trouby zapéct při teplotě asi 200 °C. Pečeme 20-30 minut dorůžova.
Krok 4: Nejlepší jsou, když je necháme uležet do druhého dne.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr2
Moje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr2
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
domácí zelňáky,
recept na pravé zelňáky,
zelńáky na plech recept,
zelňáky z listového těsta,
zelniky,
staročeské zelníky,
zelníky z kyselého zelí se škvarkama,
recepty-zelnáky,
keramický hrnec zelnák,
zelňáky s tvarohem,
recept na domácí zelňáky,
zalňáky,
těsto na zelnáky,
zelňáky-recept,
zelky,
smažené zelnáky,
zelňáky z kysaného zelí,
zelnace,
zeláky recept,
recept-zelňáky
Suroviny:
mouka hladká,
zelí kysané,
sádlo,
škvarky,
sůl,
kmín celý,
mléko,
tuk
Komentáře (18)
Kazdy je dela malinko jinak. My milujeme tenhle.
250 g kysaneho zeli
300 g polohrube mouky
2 lzice sadla
1 hrst skvarku
1 vejce
sul
pepr
ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky.
vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.