Jihočeské zelňáky
Čekáte návštěvu a rádi byste připravili slané pohoštění k vínu či pivu? Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených receptech snad každé babičky a není divu, jsou opravdu výborné.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme na vál. Přidáme okapané a pokrájené zelí, škvarky, sůl a kmín.
Krok 2: Vypracujeme hladké těsto. Dle potřeby postupně přidáváme mléko.
Krok 3: Hotové těsto vyválíme na plát o tloušťce zhruba 1 cm.
Krok 4: Z těsta tvořítkem (nebo obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech.
Krok 5: Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 30 minut dorůžova.
Krok 6: Nejlepší jsou druhý den, když se pěkně uleží.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr2
Moje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr2
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 1 hodinou
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 22 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 11 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 11 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 12 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 13 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 13 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 14 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 15 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 16 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí zelňáky,
recept na pravé zelňáky,
zelńáky na plech recept,
zelňáky z listového těsta,
zelniky,
staročeské zelníky,
zelníky z kyselého zelí se škvarkama,
recepty-zelnáky,
keramický hrnec zelnák,
zelňáky s tvarohem,
recept na domácí zelňáky,
zalňáky,
těsto na zelnáky,
zelňáky-recept,
zelky,
smažené zelnáky,
zelňáky z kysaného zelí,
zelnace,
zeláky recept,
recept-zelňáky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
zelí kysané,
sádlo,
škvarky,
mléko,
sůl,
kmín drcený,
tuk
Komentáře (18)
Kazdy je dela malinko jinak. My milujeme tenhle.
250 g kysaneho zeli
300 g polohrube mouky
2 lzice sadla
1 hrst skvarku
1 vejce
sul
pepr
ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky.
vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.