Jihočeské zelňáky

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Předkrmy 17 názorů

Suroviny

Hladká mouka
kysané zelí
sádlo
škvarky (nejlépe čerstvé)
sůl
kmín
mléko
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku, přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm.

  2. Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech.

  3. Dáme do trouby zapéct při teplotě asi 200°C. Pečeme 20-30 minut dorůžova. Nejlepší jsou, když je necháme uležet do druhého dne.

Poznámka

Podáváme k vínu nebo pivu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 347 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jihočeské zelňáky

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vyskúšajte naše kapustníky, sú suprovéééé:yes: http://www.toprecepty.cz/recept/1880-sarisske-kapu...

    Odpovědět

  • Venca Skalicky z Canady, Quesnel , BC Venca Skalicky z Canady, Quesnel , BC(neregistrovaný)

    Mnohe diky za recept , zkousel jsem zelnaky tvorit, a jsem uz dost blizko chuti , kterou ma matka pred 50-ti lety , delala. Ale vas recept je lepsi, hned ho musim zkusit. Mimochodem, ptal jsem se pritelkyne, Moravanky, na recept a nevedela co zelnak je. Tak velke diky.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: domácí zelňáky recept na pravé zelňáky zelńáky na plech recept zelňáky z listového těsta zelniky staročeské zelníky zelníky z kyselého zelí se škvarkama recepty-zelnáky keramický hrnec zelnák zelňáky s tvarohem recept na domácí zelňáky zalňáky těsto na zelnáky zelňáky-recept zelky smažené zelnáky zelňáky z kysaného zelí zelnace zeláky recept recept-zelňáky

Zapomněl/a jsem heslo