Králík na rozmarýnu

Jiné maso Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 0 názorů

Jiné maso Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 králík
2 lžičky kmínu
2 lžičky sušeného česneku
3 snítky rozmarýnu
250 ml zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu a voda)
6 kuliček barevného pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem.

  2. Dno spodního pekáče vytřeme olejem, posypeme pepřem a na ně položíme kousky okořeněného masa, poklademe snítky rozmarýnu a podlijeme vývarem. Přiklopíme horním pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

  3. Pečeme cca hodinu a půl či déle, dokud maso nezměkne. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, dvakrát otočíme, můžeme přidat i více vody, pokud se rychleji vypařuje.

  4. Podávala jsem jak s knedlíkem a červeným zelím, tak s lehkým zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Maso je speciálně dělané bez použití oleje (i tak se nepřipaluje), aby ho mohli i lidé se sníženou funkcí slinivky, žlučníku a štítné žlázy, nebo pokud jen chceme držet "štíhlou linii" :), též soli je použito opravdu minimum. Dochutíme případně vice až na talíři.

Komentáře k receptu Králík na rozmarýnu

K receptu nejsou žádné komentáře.