

Králík na rozmarýnu
Suroviny 4 porce
- 1 králík
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky sušeného česneku
- 3 snítky rozmarýnu
- 250 ml zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu a voda)
- 6 kuliček barevného pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem.
Dno spodního pekáče vytřeme olejem, posypeme pepřem a na ně položíme kousky okořeněného masa, poklademe snítky rozmarýnu a podlijeme vývarem. Přiklopíme horním pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.
Pečeme cca hodinu a půl či déle, dokud maso nezměkne. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, dvakrát otočíme, můžeme přidat i více vody, pokud se rychleji vypařuje.
Podávala jsem jak s knedlíkem a červeným zelím, tak s lehkým zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Maso je speciálně dělané bez použití oleje (i tak se nepřipaluje), aby ho mohli i lidé se sníženou funkcí slinivky, žlučníku a štítné žlázy, nebo pokud jen chceme držet "štíhlou linii" :), též soli je použito opravdu minimum. Dochutíme případně vice až na talíři.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na rozmarýnu
K receptu nejsou žádné komentáře.