

Jednoduchá houbovka
Suroviny 4 porce
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 200 g hub
- 1,25 l zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Houby očistíme, nakrájíme a v troše vody necháme cca 10 minut dusit.
Mezitím si z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit.
Poté přidáme podušené houby i se šťávou, která dušením hub vznikla.
Promicháme, dochutíme solí, pepřem a necháme krátce povařit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jednoduchá houbovka
-
Pro ty, kteří nechodí do lesa na houby je to poněkud dražší polévka. V marketu totiž stojí trocha hub šílené prachy..
Ale jináč dobrý,no.
-
Tak tohle je opravdu asi ta nejjednodušší polévka jakou znám. Snažila jsem se držet receptu a opravdu jsem tam nic jiného nedala, jen na závěr trochu petrželky. Lěkalo mě to přidat tam aspoň mrkev,bramboru nebo majoránku, ale odolala jsem.Opravdu byla houbová, protože kromě hub tam nic jiného není. Ale přesto je moc dobrá, má výraznou houbovou chuť. Použila jsem mražené houby. Lucko, bodík si určitě zasloužíš a pokud se nebudeš zlobit, tak posílám i pár fotek.
+
-
-
ahoj ,máš pravdu přehlédl jsem že je to polévka ,ale stejně nic moc no,porad jak vymazat zprávu
-
hugou, vždyť je to docela dobrá polévka, tak proč maso a příloha???
-
to ta sekaná už je lepší tam máš bodík
-
trochu jako smaženice spíš ale proč ne ,žádné maso nic příloha ,nevim dnes bez bodíku tohle by doma neprošlo