Kuřecí řízky s křenem, smažené nebo pečené

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

2 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

300 g kuřecích řízků
sůl a pepř
plátky anglické slaniny nebo nějaké pikantnější uzeniny
strouhaný křen
olej
trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně strouhaným křenem, poklademe plátky anglické slaniny (nebo třeba na podlouhlé slabší plátky nakrájenou klobásou – pikantnější je lepší, ale každý podle svojí chuti).

  2. Úprava na pánvi:
    Ochucené řízky i s náplní přeložíme a spojíme jehlou nebo párátkem, obalíme v mouce a smažíme v rozehřátém tuku. Můžeme je i obalit v trojobalu nebo v těstíčku, ale také upéct v troubě. Křen sice ztratí svou palčivost, ale dodá masu neuvěřitelně dobrou, lehce pikantní chuť.

  3. Úprava v troubě:
    Ochucené řízky svineme do roládky i s náplní, sepneme jehlou, a na pekáčku pokapeme olejem, malinko podlijeme a upečeme při 170º C do měkka a dozlatova. Nezapomeneme je polévat výpekem a otáčet. Příloha podle chuti, např. rýže, nebo jakákoliv bramborová příloha. Hodí se i zeleninový salát, nebo třeba opékaná (grilovaná) zelenina.

Poznámka

Udělala jsem tentokrát variantu v troubě (ze stehenních řízků), abych nemusela stát u smažení, k tomu opečené brambory (měla jsem od včera, použila jsem na ně špetku soli, suš. česneku a trochu koření na Americké brambory - tím jsem i posypala trochu maso na povrchu, ale to není nutné) a jako druhou přílohu jsem si udělala opékanou zeleninu z toho, co dům dal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízky s křenem, smažené nebo pečené