Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

Letní krémová kaše z brambor, cukety a celeru získává na chuti díky nati libečku a petržele. Lehká a nadýchaná příloha nebo samostatné jídlo, které vyniká svou jednoduchostí a poctivou domácí chutí. Stačí posypat pažitkou a servírovat!

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 115 kJ /
744 kcal
Bílkoviny16,64 g
Tuky23,00 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy107,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, cuketu a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do osolené vody s libečkem, petrželovou natí a uvaříme doměkka. Krok 2: Mezitím ohřejeme mléko se smetanou. Uvařené brambory scedíme a vytáhneme natě. Přidáme smetanu s mlékem a máslo. Krok 3: Nejdříve brambory pomačkáme šťouchadlem a poté šlehačem s metličkami vyšleháme dohladka. Sekanou pažitku můžeme vmíchat nebo posypat porce.

TIP: Top 7: Oblíbené bramborové přílohy

Zveřejněno 11. 9. 2020

Poznámka autorky mika59

Kaše je jemná a moc dobrá. Množství mléka je jen orientační, přidávejte postupně, možná ho bude třeba i více. A celeru můžete taky přidat, záleží jen na vaší chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MA6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní bramborová kaše s cuketou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MA6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná kaše <3

Marie Svarcova: Děkuji za vysvětlení. :-8 Ale je mi líto, čerstvý libeček jsem zatím v obchodě neviděla, možná je to tím, že moc po obchodech nechodím, mám s chůzí potíže. :-( A tak, když se dostanu do nějakého většího obchodu, tak toho musím nakoupit docela dost a na libeček si ani nevzdychnu. No mezi bylinkami v krabičkách jsem ho opravdu nikdy nenašla. Zkoušela jsem ho i vysít na jaře do květníku, ale vylezlo něco skomíravého, na rozdíl od jiných bylinek to moc nerostlo, prostě se mu u mne nedaří. Ale pokud ho někdy uvidím, udělám to podle tvojí rady, za kterou ti děkuji. :-8:-K:-K

MamlajdaD: promiň, že se do toho pletu : čerstvý libeček má mnohem lepší vůni i chuť tak když koupím nebo dostanu dávám otrhané lístky do malé skleničky (napěchovat) a do mrazáku. Když je potřeba vidličkou trochu podrtím a vysypu. Vydrží klidně celý rok krásně zelený a voní. Zbylou nať nakrájím tak na 10 cm a dám zmrazit zvlášť na ochucení se hodí. Dělám tak i jiné bylinky. Hezký den :-K

:yes::yes::yes: kaše je naprosto úžasná <3 krásný recept i foto :-K

Eja57: Asi ano, ta sušená tam zůstane..A na tu kaši v tom talíři hlubokou lžíci :-D Dojedla jsem ji po studenu :-)

mika59: no jenže ta čerstvá vytažená pryč nezbarví tu kaši, sušená trochu jo...že ano?

Dohromady je to asi tak kilo kašičky...no to bych tak viděla 600 g pro mne do hlubokého talíře a 2x200 mg s kouskem masa pro další strávníky:-D:yes::-*

MamlajdaD: Děkuji za upozornění...Myslím, že bylinka by mohla být jakákoliv co máte rádi.;-)

Určitě to je moc dobrá kaše! Někdy jí vyzkouším. Jen s tím libečkem mám problém, mám jen sušený. ;-):-8:yes:
Ještě si , prosim, dopiš do druhé věty postupu slovo "vody" - Dáme do osolené vody s libečkem...;-):-8
Recept někdy zkusím! :-K

Suroviny:
brambory, cuketa, celer, nať petrželová, smetana ke šlehání, mléko, máslo, libeček, nať petrželová, sůl, pažitka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu