Suroviny pro 18
18
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 492 kJ / 5 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,50 g |
Tuky | 266,40 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 648,62 g |
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, kůru, cukr a promícháme, máslo nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle nebo nakrájíme na drobné kostičky a zapracujeme do mouky spolu s citronovou šťávou a vejcem. Lze udělat v mixéru nebo procesoru. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladu odpočinout. Krok 2: Z půl litru mléka, dvou sáčků pudinků a cukru uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme chladnout. Do vlahého pudinku postupně metličkou zamícháme zakysané smetany, přidáme citronovou kůru i šťávu a promícháme. Zapneme troubu na 170°C. Krok 3: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme na pečícím papíru plát. Jeden plát dáme na dno plechu, na těsto navrstvíme a uhladíme krém a pokud chceme, potřeme ještě džemem. Navrch překlopíme pomocí papíru druhý plát těsta a papír sloupneme. Dáme péct dorůžova (35-40 min - podle trouby). Necháme úplně vychladnout a ztuhnout v chladu. Nakrájíme řezy nebo kostky a lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký koláč s pudinko-smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PXz
Moje poznámka
Křehký koláč s pudinko-smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PXz
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
šťáva citronová,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
džem rybízová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.