Zelný koláč z pánve (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Suroviny 4 porce

400 g hlávkového zelí
8 vajec
1 vrchovatá PL kokosové mouky
100 g Goudy
2 cibule
hrst sekané zelené petrželky nebo jiných bylinek
slunečnicový olej
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z hlávky zelí vykrojíme košťál a pokrájíme ji na nudličky. Cibuli přepůlíme, rozkrájíme na plátky a přidáme do misky k zelí. V odměrce smícháme kokosovou mouku s vejci, rozmícháme metličkou a pár minut necháme bobtnat. Goudu nebo jiný strouhatelný sýr nahrubo nastrouháme a přidáme spolu s petrželkou do mísy k zelí. Nakonec vše zalijeme vejci s kokosem. Osolíme, opepříme, pečlivě promícháme.

  2. V mezičase rozehřejeme nepřilnavou hlubší pánev na střední teplotu (4), Směs na ni nalijeme a přikryjeme alobalem, aby se dotýkal zelí. Ztlumíme teplotu na stupeň 3 a 20 minut opékáme na kůrku. Ztlumíme na stupeň 2 na dalších 20 minut. Pak sejmeme alobal a 10 minut dusíme pod poklicí.

  3. Hotový koláč sejmeme z plotýnky, přiklopíme talířem vzhůru dnem a otočením překlopíme koláč na talíř. (Jako bábovku z formy.)

Poznámka od kuchařky

Koláč byl jemné chuti, příště určitě vyměním Goudu za Nivu, nebo přidám aromatické bylinky a použiji troubu místo sporáku, ale určitě jsem ho nepekla naposled. Pokud disponujete rajčaty, salát z nich neurazí.

Komentáře k receptu Zelný koláč z pánve (Dělená strava podle LK - Zvířata)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty