Lehký salát z červené řepy, pórku a mandarinek

Suroviny

miska na jemné plátky nakrájené červené řepy
půl misky na jemné plátky nakrájeného pórku
půl misky na kousky nakrájených kompotovaných mandarinek
2 PL extra panenského olivového oleje
1 KL dijonské hořčice
střik balzamického octa
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
trocha štávy z mandarinkového kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Omytou řepu pečeme zabalenou ve dvojitém alobalu v troubě na 150 st. podle velikosti doměkka - řípa velikosti pěsti potřebuje minimálně hodinu. Necháme vychladnout.

  2. Smícháme suroviny na zálivku, měla by být dost intenzivní chuti - slano/sladko/kyselé. Přidáme řepu, pórek a mandarinky, promícháme a necháme chvíli odležet - stačí půl hodinky. Množství zálivky by mělo být takové, aby se v ní řepa důkladně obalila, ale ne tolik, aby salát plaval.

Poznámka od kuchařky

Můj recept z Labužníka včetně foto.

Komentáře k receptu Lehký salát z červené řepy, pórku a mandarinek

K receptu nejsou žádné komentáře.