Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý lák na maso k uzení

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavelk pavelk

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min 7 dní odložení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, 7 dní odložení)

Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie80 420 kJ /
19 221 kcal
Bílkoviny837,60 g
Tuky1 642,66 g
Vláknina97,60 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 2,18 g
Sůl3,80 g
Sacharidy230,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z převařené a vychladlé vody odebereme asi 2 dl, ve které povaříme asi 10 minut koření, vývar necháme vychladnout. Krok 2: Bůček opracujeme do vzhledných šrůtků, plec i ořech jsem dáme do řeznické síťky a uděláme očka na zavěšení. Krok 3: Odvar i s kořením vlijeme do vhodné nádoby, ve které byla osolená voda (6 litrů), přidáme česnek a dobře promícháme. Krok 4: Veškeré maso napícháme stříkačkou do svaloviny, aby po vyuzení bylo krásně zbarvené do růžova a proleželé. Ponoříme do připraveného láku, zatížíme, aby bylo ponořené a uložíme do lednice, kde by teplota neměla klesnout pod 4 °C a zvednout se nad 10 °C. Krok 5: Necháme v lednici 7 dní, v půlce týdne maso přeložíme. Krok 6: Udíme klasicky, po vyuzení povaříme v horké vodě max. 85 °C teplé po dobu 45 minut.

TIP: Jak na uzení masa

Zveřejněno 19. 12. 2020

Poznámka autora pavelk

Celkem 253 g řeznické soli na 6 litrů vody a na 5,10 kg masa.

https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/12/13/jednod...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý lák na maso k uzení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkJW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý lák na maso k uzení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkJW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

srettka Použije-li se dovařování, tak je ztráta váhy minimální a chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa.;-)

To povaření po vyuzení splňuje jaký účel?Slyším to prvně.Respektive já sama neudím, ale zajímá mě to.

Suroviny:
bůček, ořechy, plec vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek, voda, maso, sůl

Přidat fotografie receptu