Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý lák na maso k uzení

Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min 7 dní odložení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, 7 dní odložení)

19. 12. 2020 18:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie80 420 kJ / 19 221 kcal
Bílkoviny837,60 g
Tuky1 642,66 g
Vláknina97,60 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 2,18 g
Sůl3,80 g
Sacharidy230,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Celkem 253 g řeznické soli na 6 litrů vody a na 5,10 kg masa.

https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/12/13/jednod...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pavelk pavelk

19. 12. 2020 18:38

srettka Použije-li se dovařování, tak je ztráta váhy minimální a chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa.;-)

srettka

19. 12. 2020 18:07

To povaření po vyuzení splňuje jaký účel?Slyším to prvně.Respektive já sama neudím, ale zajímá mě to.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: bůček, ořechy, plec vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek, voda, maso, sůl

TopRecepty.cz

Jednoduchý lák na maso k uzení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BkJW