Losos s koprovo - smetanovým přelivem

Suroviny 2 porce

filety lososa pro 2 osoby, cca 400 - 450 g
2 lžíce másla
sůl
pepř mletý
citron = šťáva a kůra
1 lžíce čerstvě nasekaného kopru
cca 150 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Filety lososa pokapeme citronem a necháme zhruba půl hodinky při pokojové teplotě odležet. Poté osušíme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle opečeme v pánvi s rozpuštěným máslem z obou stran, nepříliš zprudka. Dobu smažení neuvádím záměrně, vše záleží na výšce filetu a též na naší chuti, jak ho chceme mít propečený. Filety smažíme vždy nejprve s kůží dolů a až po osmažení otáčíme a dosmažíme.

  2. Osmažené filety vyndáme z pánve a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme jemně nasekaný kopr, přidáme špetku jemně strouhané citronové kůry (pouze žlutá část), přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a provaříme do požadované hustoty, kdy na závěr přidáme dle chuti trošku citronové šťávy.

  3. Filety z lososa přelijeme koprovým přelivem a podáváme s bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu Losos s koprovo - smetanovým přelivem

K receptu nejsou žádné komentáře.