Penne s žampiony a cuketou

Suroviny

200 g penne
2 lžíce olivového oleje
1 malá cuketa
5 žampionů
1 stroužek česneku
sůl a pepř
půl šálku smetany
2 vajíčka

Postup přípravy receptu

  1. Penne dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat na kolečka pokrájenou cuketu a na 1/4 pokrájené žampiony. Zprudka restujeme do zezlátnutí. Na závěr přilijeme smetanu, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Směs necháváme probublávat do zhoustnutí. Do směsi vmícháme scezené penne.

  2. Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla.

  3. Penne podáváme se zastřeným vajíčkem.

Komentáře k receptu Penne s žampiony a cuketou

K receptu nejsou žádné komentáře.