

Penne s žampiony a cuketou
Suroviny
- 200 g penne
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cuketa
- 5 žampionů
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- půl šálku smetany
- 2 vajíčka
Postup přípravy receptu
Penne dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat na kolečka pokrájenou cuketu a na 1/4 pokrájené žampiony. Zprudka restujeme do zezlátnutí. Na závěr přilijeme smetanu, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme podle chuti. Směs necháváme probublávat do zhoustnutí. Do směsi vmícháme scezené penne.
Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla.
Penne podáváme se zastřeným vajíčkem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Penne s žampiony a cuketou
K receptu nejsou žádné komentáře.