Špenátová polévka s tofu

Polévky Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Polévky Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

3 tenké plátky zázvoru
1 jarní cibulka
1 tofu čerstvé či mražené
100 g čerstvého špenátu
nať čerstvého koriandru (petrželka nebo libeček)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájíme zázvor, cibulku a listy koriandru. Listy špenátu překrojíme. Tofu nakrájíme na kostky.

  2. Rozpálíme olej, přidáme zázvor a cibulku, 30 sekund restujeme.

  3. Přidáme špenát, orestujeme, přidáme sůl a případně malinko podlijeme vodou. Přiklopíme a dusíme, dokud špenát nezmenší objem.

  4. Zalijeme vřící vodou a přidáme tofu. Povaříme.

  5. Nalijeme do misek a ozdobíme koriandrem, petrželkou čí libečkem.

Poznámka od kuchařky

Rychlá a chutná domácí čínská polévka.

Komentáře k receptu Špenátová polévka s tofu