Jemné morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Suroviny

1 morková kost, uvařená
21 g droždí (půl kostky)
1 nepřeplněná lžička másla
1 vejce
sůl
pepř mletý
muškátový květ - špetka
1 stroužek česneku
majoránka nebo petrželka
cca 50 g strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený morek z morkové kosti vyndáme a rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři. Rozmícháme ho s droždím, které jsme na kousku másla rozpustili na kašičku, vejcem, jemně nastrouhaným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a muškátovým květem dle chuti.

  2. Směs zahustíme strouhankou. Přidáme jí tolik, aby se z připravené, ne příliš tuhé hmoty, dobře tvarovaly knedlíčky nebo lžičkou odebíraly malé nočky, které budeme vhazovat do vroucí polévky. Vaříme jen krátce, postačí minutka po vyplavání.

  3. Knedlíčky / nočky se hodí jak do klasických masových vývarů, tak i do zeleninových polévek.

Komentáře k receptu Jemné morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

K receptu nejsou žádné komentáře.