Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí holanďani

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 015 kJ /
1 916 kcal
Bílkoviny248,40 g
Tuky94,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 2,86 g
Sůl7,20 g
Sacharidy17,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme maso, smetanu, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a koření. Směs dobře promícháme, přikryjeme fólií a dáme odležet do lednice na pár hodin, ideálně přes noc. Krok 2: Z odleželé směsi děláme placičky, které obalíme ve strouhance. Prostředek každé placičky lehce promáčkneme, aby se dobře propekla a neudělala se nám z ní vypouklá koule. Krok 3: Holandské řízky smažíme pozvolna v rozpáleném oleji nebo na sádle dozlatova (já nejraději používám ghí). Usmažené řízky vložíme ještě na 5-8 minut do trouby rozpálené na 160 °C. Krok 4: Hotové řízky necháme chvíli na papírové utěrce, která odsaje přebytečný tuk. Servírujeme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Zveřejněno 10. 2. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krůtí holanďani

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krůtí holanďani

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPkR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso krůtí mleté, sýr nastrouhaný, smetana ke šlehání, petrželka hladkolistá, ořech muškátový, sůl, pepř mletý, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu