Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Písecký dort v novém kabátku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 2. 2021 20:08

Suroviny pro 12

12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 071 kJ / 2 885 kcal
Bílkoviny39,36 g
Tuky197,12 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 350 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy236,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Želatinový ztužovač zastudena sypu rovnou před šleháním do šlehačky - 25 g. Ztužovač vážím, nesypu od oka.

Piškot ze 2 vajec je akorát do formy o průměru 24 cm. Má být nízký. Norma na tento piškot je na 1 vejce 5 dkg cukru, 5 dkg hl. mouky a 2 lžíce vody. To se dobře pamatuje i dobře násobí pro větší formy. Je vláčný, šťavnatý a mechový.Prášek do pečiva se nedává.

Šlehačku doslazujeme podle svých zvyklostí, ale dort by měl být sladký. Galaretka i Sunquick jsou běžně k dostání v hypermarketech.

V tomto provedení se jako Písecký dort prodával na jižní Moravě cca před 50 lety a viděla jsem v Hodoníně, že se takto prodává stále.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2021 22:34

hospodyne: Pro jistotu zchladím, hladká mouka je potfora ! Už jsem takový piškot zpatlala, já se znám.:-D

hospodyne

14. 2. 2021 22:30

:-KVeronika.Hrozna: já mísu s vyšlehanými vejci trochu zchladím ve studené vodě, ale asi to nutné není. Mouku sypu sítem za stálého míchání, ale to určitě víš. Tak ať naplní očekávání.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2021 21:36

:-D:-D:-D:-D:-D:-D Super! To bude dobrota! ;-) Když dám mouku, tak stáhnot z páry, že? Vše mám doma, takže se do toho zítra pustím.<3

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vejce, cukr krupice, voda, mouka hladká, olej, šlehačka, cukr moučkový, ztužovač, galaretka, šlehačka, cukr moučkový, ztužovač, galaretka, šlehačka

TopRecepty.cz

Písecký dort v novém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OAOL