

Mozzarellové muffiny (pečené v remosce)
Suroviny 14 porcí
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 g sušených rajčat naložených v oleji
- 1 mozzarella
- 8 plátků anglické slaniny
- 350 ml mléka bez laktózy
- 125 g másla
- 1 vejce
- hrst čerstvé bazalky
- máslo na vymazání a strouhanka na vysypání košíčků
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Mouku smícháme s práškem do pečiva, pokrájenými sušenými rajčaty, drobně nakrájenou mozzarellou a jemně nasekanou slaninou.
Přidáme mléko, máslo a vejce. Směs rozdělíme do připravených košíčků vymazaných máslem a vysypaných strouhankou (14 kusů), a v remosce postupně pečeme 20-25 minut.
Nakonec posypeme jemně natrhanou bazalkou. Podáváme jako teplé pohoštění.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mozzarellové muffiny (pečené v remosce)
K receptu nejsou žádné komentáře.