Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 3. 2021 16:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 558 kJ / 1 328 kcal
Bílkoviny15,58 g
Tuky94,44 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 101 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy97,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zůstaly mi doma doma samé drobné brambory, které se mi fakt nechtělo škrábat. Zvolila jsem tuhle přípravu a jsou moc dobré. Loupání jde po šokovém zchlazení velice dobře. Určitě to bylo rychlejší než loupat předem. Do brambor můžete přidat česnek, bylinky nebo místo sladké smetany zakysanou. My jsme si je dali s kuřetem, pečeným na talíři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

14. 4. 2021 20:44

Ivana64: No přesně, ty malé jsou uvařené ve slupce rychleji oloupané, a chutné. Děkuji za zprávu..:-K:-)

Ivana64

14. 4. 2021 20:30

Místo slaniny jsem dala škvarky a chutnalo nám. Určitě budu opakovat i se slaninou, protože ve sklepě už zbyly jen malé brambory, a ty taky nerada loupu. :-)

maris maris

29. 3. 2021 17:12

mika59: často dělám i kaši z brambor uvařených ve slupce, ale potom je nešťouchám, ale prolisuji a vyšlehám. Je to trochu pracnější. Máš ale pravdu - když mám málo času, tak brambory na kaši předem oloupu, ale jinak ne. ;-):-)

mika59 mika59

29. 3. 2021 17:04

maris: No jsou opravdu chutné, ale na kaši si myslím, že jsou lepší oloupané. Nejsem si jista, jestli by z toho šla vyšlehat hedvábná kaše. Přece jen ty ve slupce jsou po uvaření trochu jiné.

maris maris

29. 3. 2021 16:58

Já je vždycky vařím ve slupce, asi to mám okoukané z domova a ani by mě nenapadlo je vařit oloupané. :-) Vařené ve slupce jsou i chutnější. Jen je nechám trochu zchladnout ( třeba po slití vody je vysypu z hrnce, zchladnou rychleji) a už je znovu nemáčím;-):-)

rihana

29. 3. 2021 16:47

Super, díky za recept.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: brambory, slanina, cibule, máslo, cibulka jarní, smetana na vaření, sůl

TopRecepty.cz

Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/52Rq