Vejce v tvarohové omáčce

Suroviny

2 vejce
100 g jemného tvarohu
3 lžíce jogurtu
2 lžíce smetany
½ jemně nastrouhané mrkve
1 malá nasekaná cibule
sekaná bazalka
sůl
polníček (nebo jiný salát)

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia uvaríme natvrdo.

  2. Tvaroh dobre vymiešame s jogurtom a smotanou.

  3. Pridáme bazalku, mrkvu, cibuľu, soľ a dobre premiešame.

  4. Na tanier dáme polníček, uložíme tvarohovú zmes a na ňu rozrezané vajíčka. Môžeme ozdobiť cherry paradajkami.

  5. Podávame s chlebom alebo celozrnným pečivom.

Poznámka od kuchařky

Recept je z veľmi starého časopisu.

Komentáře k receptu Vejce v tvarohové omáčce