Vejce s jarní omáčkou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

6 vajec
150 g creme fraiche (nebo husté zakysané smetany)
150 bílého jogurtu
1 lžíce hořčice (kdo má rád, může použít i dijonskou)
2 lžičky citrónové šťávy
sůl
pepř
hrst jarních bylinek
špetka cukru (nemusí být)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dáme vařit natvrdo.

  2. Creme fraiche smícháme s jogurtem, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vmícháme bylinky nasekané nadrobno.

  3. Můžeme dochutit špetkou cukru.

  4. Vařená vejce oloupeme, přepůlíme a teplá naklademe na talíř.

  5. Přidáme omáčku a ihned podáváme.

  6. Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo.

Poznámka

Z bylinek jsem použila směs pažitky, medvědího česneku a kopru.

Bylinky můžeme různě obměňovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vejce s jarní omáčkou

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Taky bych si hned dala,pažitky mám dost, medvědí česnek už kvete a kopr mám ještě maličkatý.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    To bych si hned dala.Určitě vyzkouším a dávám bdík.:yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo