Tuk Meric omáčka z kampotského pepře

Omáčky Doba přípravy: 5 minut 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Omáčky Doba přípravy: 5 minut 6 názorů

Suroviny 1 porce

2 lžíce černého kampotského pepře
1 čajová lžička mořské soli
1/2 čajové lžičky třtinového cukru
1 špetka chilli vloček nebo 1 sušená chilli paprička
1/4 šálku čerstvé limetkové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Na suché pánvi lehce opečte pepřová zrna.

  2. Rozdrťte pepřová zrna tloučkem nebo rozemlete v mlýnku na střední hrubost.

  3. Smíchejte drcený / mletý pepř se zbývajícími přísadami v odměrce a míchejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí.

  4. Nalijte omáčku do jednotlivých malých misek. Podáváme ideálně s proužky grilovaného hovězího, kuřecího nebo krevetového masa.

Poznámka od kuchařky

Rychlé a snadné jídlo skvěle se hodící jako doplněk občerstvení pro vaše hosty.

Množství chilli a cukru je možné uzpůsobit dle preferencí strávníků.

Kvalita koření je pro výslednou chuť naprosto zásadní, je tedy dobré na ni dbát.

Komentáře k receptu Tuk Meric omáčka z kampotského pepře

  • maris maris

    Eja57: no tak to by šlo, já jsem viděla jedno malé balení od 800,- a např. tři druhy - dárkové balení přes dva tisíce;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    maris: startovací balíček 4x20g lyofilizovanych pepřu je za 500 kč a vydrží fakt dlouho, nikam necpes 20 g pepře...za mne bílý k sýrovym pokrmům, černý k tmavému masu, červený k rybimu a zelený k drůbeži. Receptů je dost i na jejich stránkách. Aspoň jako inspirace. Je to pepř a není to pepř...ale je to moc dobre.

    Odpovědět

  • maris maris

    Eja57: já jsem kampotský pepř nikdy neměla. Nedávno na mě vykoukla na internetu reklama a když jsem viděla ty tisícové ceny, tak asi nikdy mít nebudu;-):-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    cathleen: on ani recept úplně ne, bylo by vhodné udat zdroj...
    Ale tady bych nemazala, je to něco nového, pokud umím hledat tak na webu kampotsky pepř v žádném receptu není. Bílý je výborný na kořeněni sýrovych sušenek např.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Souhlasím s upozorněním v poznámce - kupovat opravdu kvalitní koření. Kampotsky pepř není moc známý, ale jak černý tak i bílý a tmavě červený jsou chuťově velmi zajímavé. Rozhodně nemlít najemno!
    Doporučuji vyzkoušet.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)