Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuk Meric omáčka z kampotského pepře

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ZelenkaJiri

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie475 kJ /
114 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky0,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na suché pánvi lehce opečte pepřová zrna. Krok 2: Rozdrťte pepřová zrna tloučkem nebo rozemlete v mlýnku na střední hrubost. Krok 3: Smíchejte drcený / mletý pepř se zbývajícími přísadami v odměrce a míchejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Krok 4: Nalijte omáčku do jednotlivých malých misek. Podáváme ideálně s proužky grilovaného hovězího, kuřecího nebo krevetového masa.

Zveřejněno 14. 4. 2021

Poznámka autorky ZelenkaJiri

Rychlé a snadné jídlo skvěle se hodící jako doplněk občerstvení pro vaše hosty.

Množství chilli a cukru je možné uzpůsobit dle preferencí strávníků.

Kvalita koření je pro výslednou chuť naprosto zásadní, je tedy dobré na ni dbát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuk Meric omáčka z kampotského pepře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yV6g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuk Meric omáčka z kampotského pepře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yV6g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Eja57: no tak to by šlo, já jsem viděla jedno malé balení od 800,- a např. tři druhy - dárkové balení přes dva tisíce;-)

maris: startovací balíček 4x20g lyofilizovanych pepřu je za 500 kč a vydrží fakt dlouho, nikam necpes 20 g pepře...za mne bílý k sýrovym pokrmům, černý k tmavému masu, červený k rybimu a zelený k drůbeži. Receptů je dost i na jejich stránkách. Aspoň jako inspirace. Je to pepř a není to pepř...ale je to moc dobre.

Eja57: já jsem kampotský pepř nikdy neměla. Nedávno na mě vykoukla na internetu reklama a když jsem viděla ty tisícové ceny, tak asi nikdy mít nebudu;-):-)

cathleen: on ani recept úplně ne, bylo by vhodné udat zdroj...
Ale tady bych nemazala, je to něco nového, pokud umím hledat tak na webu kampotsky pepř v žádném receptu není. Bílý je výborný na kořeněni sýrovych sušenek např.

Souhlasím s upozorněním v poznámce - kupovat opravdu kvalitní koření. Kampotsky pepř není moc známý, ale jak černý tak i bílý a tmavě červený jsou chuťově velmi zajímavé. Rozhodně nemlít najemno!
Doporučuji vyzkoušet.

Suroviny:
pepř, sůl mořská, cukr třtinový, vločky chilli, šťáva limetková

Přidat fotografie receptu