Kuřecí polévka se špenátem a sýrovými nočky

Suroviny 2 litry

1 kuřecí prso nebo stehenní řízek
1 malá cibule
1 mrkev
plátek celeru
1 stroužek česneku
sůl
pepř
2 hrsti baby špenátu
1 lžíce másla nebo oleje
Nočky:
2 vejce
špetka soli
50 g strouhaného sýra (gouda nebo eidam)
100 g hrubé mouky
oříšek másla
špetka muškátového květu
1 lžička nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a dáme vařit s omytou neoloupanou cibulí, mírně osolíme. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na tenké nudličky a spolu s nasekaným česnekem orestujeme na másle. Vařené maso vyndáme stranou a natrháme dvěma vidličkami nebo nakrájíme na malé kousky

  2. Smícháme všechny suroviny na sýrové nočky v misce a vykrajujeme je lžičkou přímo do kuřecího vývaru. Přivedeme k varu, přidáme orestovanou zeleninu, opraný a nahrubo nasekaný špenát a vaříme ještě tři minuty. Dochutíme solí, pepřem a libečkem.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád, může do hotové polévky přidat smetanu, nastrouhaný sýr nebo obojí. Všechny varianty jsou dobré.

Komentáře k receptu Kuřecí polévka se špenátem a sýrovými nočky

K receptu nejsou žádné komentáře.