Panenka s brokolicí z trouby

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1 hodina s přípravou 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1 hodina s přípravou 6 názorů

Suroviny 3-4 porce

1 vepřová panenka
1 kostka zeleninového bujónu (použila jsem bez lepku Vitana)
2 PL slunečnicového oleje
1/2 sáčku mražené brokolice
1 hrnek vody
sůl
pepř
kmín
4 větší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme, odblaníme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji (1 PL) ji ze všech stran rychle osmahneme a necháme maso zatáhnout. 

  2. Do pekáče dáme nadrobenou kostku bujonu, 1 PL oleje, nakrájené oloupané brambory, které posypeme kmínem a podlijeme vodou. Na brambory položíme panenku a přikryté dáme péct do trouby na 180°C, než  jsou brambory do poloměkka, poté přidáme brokolici a necháme dopéct.  

Poznámka od kuchařky

Jídlo je bezlepkové a aby nebylo nutné přidávat vodu a maso se nevysušilo, tak proto mražená brokolice, pustí dostatek vody na šťávu.

Komentáře k receptu Panenka s brokolicí z trouby